Jag saknade en ordentlig tekopp här hemma, fastnade för den här finingen från Indiska. En riktigt stor balja som man kan värma händerna mot, fin modell med en fin guldkant och ett ordentligt öra som man kan hålla koppen stadigt

Allt te kommer från torkade blad från samma träd, Camellia sinensis. Undantaget är örtteer som huvudsakligen består av örter, även om spår av torkade teblad kan vara med i blandningen.
Det finns mycket forskning som bekräftar teets hälsofrämjande effekter. Alla olika sorters te innehåller till exempel antioxidanter som skyddar kroppens celler. Precis som kaffe innehåller flera sorter även koffein som hjälper till att hålla oss vakna och alerta.
Men olika tesorter har också egna fördelar, trots att de kommer från samma blad.

Jag dricker helst Örtte som är gjort på örter som exempelvis kamomill, lavendel eller rooibos. De innehåller inte koffein vilket gör dem lämpliga att dricka på kvällen.
Kamomillte har en välkänd lugnande effekt samt minskar både illamående och matsmältningsbesvär.

Lavendel har flera bra användningsområden och används till exempel för att motverka sömnlöshet och stress. Te på lavendel kan, som kamomillte, ha en lugnande effekt samt hjälpa matsmältningen.

Rooiboste, populärt kallat rött te, är rikt både på mineraler och på antioxidanter. Det hjälper även blodcirkulationen och kan hjälpa att förhindra hjärt-kärlsjukdomar. Att dricka mycket rooiboste har också kopplats till minskat blodtryck och minskad total kolesterol.

Nu har fredagskänslan infunnit sig här hemma, renstädat hus, min Jullista snurrar på Högtalaren, stjärnor och adventsstakar lyser upp huset med ett härligt sken, nu skall jag plocka fram Hyazinterna som får stå kallt under veckorna för att få stå framme under helgen så de inte blommar över för fort. I helgen blir vi hela familjen hemma så då skall det mysas, pysslas, och bakas. Lussekatterna börjar ta slut så det skall bakas lite nytt och så kan det bli några pepparkakor, kanske till och med ett litet pepparkakshus.

Mitt rena kök

Stenebystjärnan som levererar ett härligt soft ljus.

Stor tekopp
Märkt på:                
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram