Ge ditt hem en uppdatering inför det nya året. Med små förändringar eller en ny favoritdetalj kan du förvandla känslan i ett helt rum.
Här kommer sju trendiga tips att inspireras av.
Nytt år, nya möjligheter. Ge hemmet en nystart efter att julens dekorationer åkt ut. Botanisera bland årets trender och hitta de tendenser du älskar och får glädje av i vardagen – och våga satsa fullt ut på din personliga stil.
Här är sju enkla och trendiga sätt att ge inredningen hemma en uppdatering:

1. Värna vintage
Min favoritpunkt när det kommer till inredning det är ju det här jag brinner för.
Uppdatera inredningen genom att ta hand om det du har. Riv inte ut det gamla köket utan slipa och måla om det i stället.
Vintageporslin på några öppna hyllplan blir en trendig inredningsdetalj och genom att byta ut knopparna på luckorna kan du enkelt förändra stilen i köket.

2. Addera mysigt fluff, De fluffiga, mjuka detaljerna är särskilt inne just nu, när vi boar hemma. Förvandla din vanliga fåtölj till en mysig trendmöbel genom att hänga en fårskinnsfäll över den, jag har fårskinn i alla soffor och min favoritfåtölj Pernilla av Bruno Matsson. Långhåriga mattor har varit populärt under 2020 men själv funderar jag på en korthårigare variant i Ull. Skall beställa en heltäckningsmatta med langetterade kanter till vardagsrummet.

3. DIY Konst, Spackeltavlan har blivit något av ett Instagram-fenomen tack vare att DIY-projektet är så enkelt att göra själv. Allt du behöver är en canvas, överblivet spackel, valfritt verktyg och eventuellt lite färg. Jag gjorde två tavlor i acrylfärg Voila.

4. Måla in en möbel, Vi får inte nog av trendigt inmålade möbler. Resultatet blir stilsäkert och ger en lyxig, skräddarsydd känsla om du så målar en byrå, en hylla eller ett skåp i hemmet. Jag skulle vilja bygga en inbyggd bokhylla i vardagsrummet . Detta innebär att måste måla om vardagsrummet först för att sedan kunna måla in bokhyllan, skulle vilja ha någon färg i havrenyans eller samma färg som vitrinskåpet jag målade för två år sedan.

5. Panel, jag har just fått upp ögonen för panel, och då är det smalspårig stående panel i något mörkare träslag som teak eller mahogny. Jag skulle vilja ha det i taket i vardagsrummet, i trappan upp till övervåningen eller en hel vägg med panel, som här till exempel.

6. DIY-spegelvägg. 80- och 90-talsklassikern är tillbaka. Den trendiga spegelväggen skapar du enkelt genom att hänga upp valfria speglar på den tomma väggen i hemmet. Kvadratiskt och minimalistiskt som här ovan, eller varför inte i olika former och stilar för en eklektisk look?

Vi älskar spegelväggen i konstnärerna Jakob Solgrens och Gustav Nordenskiölds kök! Foto: Karin Björkquist | Syns i: Gammalt möter nytt hos konstnärerna i Stockholm

7. Plocka in naturen. Många njuter av naturen mer än någonsin just nu och därför vill allt fler få in den naturnära känslan i hemmet. Gröna växter gör inomhusluften renare, medan möbler i trä gör inredningen taktil och hemtrevlig. I bilden nedan finns både växter, spegel i rotting och loungefåtöljer i naturmaterial.

Jag känner för att sätta igång ett lite större projekt som en platsbyggd bokhylla i vardagsrummet och/eller sätta upp panel någonstans. Eller skall jag prata med grannen och få numret till hans takplåtskillar så vi kan börja planera nytt tak med ny isolering, det skall jag göra. Imorgon går jag dit och ringer på, så nu har jag sagt det så nu måste jag göra det.

Följ mig
Nystarta inredningen 2021
Märkt på:                    

2 reaktion på “Nystarta inredningen 2021

  • 2021-01-09 kl. 22:18
    Permalänk

    “Värna vintage. Riv inte ut det gamla köket… ” håller jag verkligen med dig om. Så miljömässigt rätt, ekonomiskt och snyggt!
    Din blogg är så trevlig att läsa :). God fortsättning på det nya året! Mvh, Annika

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *