Den här helgen har varit bra för själen, massor av sol som har fyllt på D-vitaminförrådet, mycket frisk luft och rörelse i form av skridskoåkning och promenad på den vackra Mälarisen. Idag tog vi oss över till sommarhusen på Ön, isen kändes trygg och tjock, solen värmde och allt var helt underbart. Sommarhusen såg ut att må bra, en mus hade gått i fällan men annars inga spår av gnagare i Gamstugan. Vi träffade grannarna som hade flyttat ut till Ön så länge isen tillåter det. Kylan skulle hålla i sig till nästa helg kanske kan vi kan planera en övernattning i Andersstugan då om vädret blir lika fint som den här helgen.
Det är konstigt det där men jag glömmer varje år hur mycket man saknar solen under de mörka vintermånaderna och det
är så underbart när den kommer tillbaka.

Anders framför Gamstugan kittad med ispik och isdubbar., repet ligger i ryggsäcken.

Lilla stenkistan såg ut att må bra, största faran för att kistan skall skadas är när isen går och det blåser samtidigt.
Vi får hålla tummarna att den håller över vintern. Snön ser ut som vit sammet som gnistrar i solen.

Nu har jag planterat jätteverbenorna. Fröna var verkligen inga jättar precis och jag är inte riktigt säker på om jag gjort rätt, de verkar lite svåra att få dem att gro de där jätteverbenorna. Tydligen skall de stå 0 gradigt när man planterat dem i en vecka och sedan skall de in i rumsvärme, vi får se hur det går.
Nu skall jag sy en lampskärm av tyget som blev kvar när jag klädde köksstolarna. Lampskärmen är konisk så jag får räkna lite när jag så jag får till passningen på ett bra sätt. Men det år ju sånt jag går igång på.

Följ mig
En helg på Mälarisen
Märkt på: