När vi flyttade in i vårt sommarhus för 14 år sedan så fanns det 2 uteplatser en i en syrenberså och en vid vattnet. De först 3 åren kände vi efter var man ville sitta på tomten vid olika tider på dagen och vid olika vindriktningar. När man bor vid vattnet är just vindriktningen viktig, för om det blåser mycket ute från vattnet måste man sitta i lä. Det visade sig att de som bott här förut hade hittat de bästa platserna för en uteplats så vad vi gjorde var att förbättra de existerande uteplatserna. Vid uteplatserna vid vattnet och i bersån byggde vi trädäck, se här.
I och med att vi flyttade redskapsboden, se här, och byggde AndersStugan fick vi en tredje uteplats vid vattnet.

Här är det sol på morgonen och några timmar på kvällen så det passar att sitta här och äta frukost och middag när det inte blåser östligt. Vi har byggt möblerna själva, vill man sitta och äta lite mer bekvämt så byter vi ut bockbänkarna med skönare stolar.
Den här vinkeln med de stora granarna i bakgrunden hittade Pernilla Sjöholm när hon fotograferade vårt sommarhus för ett hemma hos reportage, se här. Kuddarna är gamla från IKEA.


Så svaret på frågan, hur många uteplatser man skall ha det är nog upp till var och en. Hur mycket vill man sitta ute, hur mycket betyder utelivet i trädgården för dig och hur ser din trädgård ut i förhållande till solens gång och vinden.


Jag hade tänkt att måla pergolan idag, men känner att jag skall chilla lite och sola benen istället, det gär jag bäst på vår uteplats i bersån för det blåser lite från sjön idag.
Glad söndag på er därute.

Hur många uteplatser skall man ha egentligen?
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram