Våren har stannat av, jag har sagt det förr men jag säger det igen. Det är bra att våren stannar av för då hinner jag med. Ta det här med ormbunkarna bara, ena dagen är de inte där nästa dag är de utslagna eller utrullade, men nu när det blir lite kallare så stannar ormbunkarna av i sin utrullning och man hinner med att njuta av denna magiska växt.

Ordet “orm” betydde ursprungligen “mask”, beteckningen “ormbunksväxter” kommer av att flera av växterna traditionellt använts som maskmedel.

Jag åkte ut till sommarhuset efter jobbet, det är bra att ha nära. Jag ville titta till den lille robotklipparen, allt såg bra ut. Jag undrar om den har gått felfritt sedan i söndags eller om grannarna har hjälpt till lite…. Snarare det senare.

Rådjuren hade missat att äta upp två tulpaner, men de har nafsat lite på bladen som ni ser.

Växterna som jag planterade förra veckan ser ut att trivas bra, det har ju kommit lite regn annars hade jag behövt åka ut lite tidigare och vattna.

Krukorna i cement kom med huset och jag tycker de är så charmiga med mossa och allt.

Pallkragarna rensade jag och jordförbättrade i helgen som gick, i den bortesta växer det gräslök, timjan och jordgubbar. Jag skördade lite gräslök och frös in i söndags. I år skall jag sätta nät på jordgubbarna så inte fåglarna äter upp dem, förra året åt jag kanske 3 gubbar resten tog fåglarna.

Det blåser 13 sekundmeter västan, så det susar i den stora eken vid vårt hus. Vi bor ju under en ek läs mer här, men när det blåser västan ligger våra små hus som i en kuvös så det är varmt och skönt på vår sida av ön.

I min trädgård vid sjön
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram