Hanna har en naturlig känsla att hitta det perfekta ljuset. Idag fotade hon i vårt sovrum och jag tror att det var de skira gardinerna som silade soljuset så att det blev väldigt diffust. Detta är lite bättre ljus för porträttbilder och väldigt smickrande då de ger varma fylliga hudtoner och mjuka skuggor.

Fotograferingsvinkeln påverkar också utseendet på bilden. Testa att ta stående bilder in i (men inte direkt mot) solen eller liggande bilder 90 grader mot solens strålar. Genom att variera fotograferingsvinkeln sänder du olika exponeringsinformation till kameran. Använd exponeringskompensationen för att ytterligare påverka dessa bilder.

 

Ljusfärg eller temperatur blir orangefärgat/varmt i slutet av dagen jämfört med det blåaktiga/kalla ljuset vi ser vid lunchtid. Kameran är mycket bra på att känna igen dessa färgtemperaturer och har ett system för att balansera olika färgvariationer, som kallas vitbalans.

Som standard är kameran inställd på “automatisk vitbalans” (AWB) och den gör ett utmärkt jobb för att hantera stora färgtemperaturväxlingar.

 

Visst är hon duktig min Hanna, jag skall be henne ta några porträttbilder på Ola också. Varför gå till en riktig fotograf liksom när man har Hanna….

 

 

Hanna hittar det perfekta ljuset
Märkt på:    

2 reaktion på “Hanna hittar det perfekta ljuset

    • 2019-07-11 kl. 17:58
      Permalänk

      Ja hon har bra känsla för fotografering min Hanna. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram