Jag tillbringade ju halva torsdagen här ute med lite jobb,  gräsklippning och bullbak, det gäller att dra ut på de här sista dagarna av stugsäsongen. Snart stänger vi ju igen här ute och det brukar vara lite vemodigt.  Det är ganska lugnt här ute i oktober bara bävrarna, änderna, minkarna, hägern, havsörnen och grannarna på plats. Jag lät elementen stå på när jag tog båten till jobbet i morse så det var varmt och gott när vi kom ut vid 18 tiden efter jobbet. Så vi lagade lite god biff med stekt lök, sallad, rostade rotfrukter och en god paprika sås till mums.

 

Anders köper oftast vin i halvflaskor och det brukar vara ganska lagom. Jag som normalt sover väldigt dåligt sover om möjligt ännu sämre när jag drukit vin och öl, så det passar mig utmärkt. Jag har sovit dåligt i snart 5 år min syster säger att det är övergångsåldern så det tror jag på och hoppas att det snart skall bli bättre.
Torsdag 11 oktober är det premiär för ”Klimakteriet – det ska hända dig med” i SVT 1 det kommer jag inte att missa. Programledare är Malin Jacobson Båth, 52, känd från SVT:s kulturprogram.
– Jag hade fyllt 50 och kokade inombords. Jag tänkte: Ska det vara så här? Kan det vara klimakteriet?, säger hon, under SVT:s presentation av höstens program.
– 25 procent av kvinnorna seglar genom klimakteriet utan några större bekymmer. 75 procent har någon form av besvär, en tredjedel av dem så svåra att de behöver hjälp på något sätt. Men det är svårt att få inom vården. Det är ju ingen sjukdom, utan en fas, som pubertet eller graviditet, säger Malin, som själv mest har drabbats av svettningar och vallningar. Så om jag “bara ” drabbas av sömsvårigheter så är det OK för mig. När jag känner att jag inte kan sova läser jag 30 minuter och så gör jag ett nytt försök. Vissa nätter sover jag kanske mellan 4 tills klockan ringer då är man inte så pigg dagen efter.

 

Nu skall det bli skönt med helg, de senaste jobbveckorna har varit helt hysteriska men idag rullade tåget som vi jobbar med på prov i passagerartrafik i London och det känns bra, vi får hoppas att det blir lite lugnare framöver.

Följ mig
Fredag på Ön
Märkt på: