Igår när jag handlade fredagsmys hittade jag de finaste tulpaner, trots att det är ett tag innan tulpansäsongen startar. Men jag kunde inte motstå tulpanerna så de fick följa med hem. Jag har lite ont om vaser måste uppdatera mig på den fronten.

Tänk på det här när du väljer vas
1. Grundregeln
– En bra grundregel är att blommorna bör utgöra cirka två tredjedelar av den totala höjden. En tredjedel vas och två tredjedelar blommor alltså, då är du hemma.

2. Arrangera med oasis eller hönsnät
-Oasisblock är jättekul och går att få tag på hos alla blomsterhandlare. Med oasis eller hönsnät kan du leka och vara kreativ och till exempel sätta dina blommor i en plåtburk eller trälåda. Oasis eller hönsnätet gör också att du kan få några få blommor att se ut som många, eftersom du kan fördela dem på ett helt annat sätt.

3. Vasens öppning
– Vasen har en smal öppning. Det gör att man får en bra samling i mitten som spretar ut, även om man inte har så mycket blommor.
4. Ta det du har hemma
– Använd dig av det du har hemma i skåpen och dela upp buketten. Sätt några blommor i en vas, några i ett glas och resten i en skål, exempelvis.

Idag har vi hunnit med att frosta av frysen i sommarhuset, det var en frisk överfart i hård vind och 2 grader, det kändes att man levde kan jag säga. Vi hann med att få bort lite löv från gräsmattan, lägga in kajaken i det röda sovrummet och gillra lite musfällor. Sedan tog vi upp båten och tvättade av den innan vi lämnade den hos Marinan där vi har den på vinterförvaring. Jag tog ett långt härligt bad när jag kom hem, badkaret kommer att gå varm nu när vi får kallare tider. Snart är det dags att ge sig av till teatern med efterföljande middag.

Tjuvstarta med tulpanerna
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram