Idag när jag kom hem från jobbet så tog jag tag i högen av kläder i sovrummet
och den ouppackade väskan från Norge turen, nope hade inte packat ur den …
Så blev det så här fint i min rottingstol som var helt överbelamrad av kläder här en efter
bild.

Så här såg det ut, en före bild

Jag passade på att rensa ut lite vinterkläderna ur garderoben –  Att göra sig av med kläder kan vara svårt, men är nödvändigt för att snabbare få till snygga outfits som jag trivs i och för att inte drunkna i de allt för ofta växande klädhögarna.

Här är några saker jag måste rensa ut för att få en garderob som är enklare att hitta i:

För stort eller litet
Plaggen jag köpt för att jag skulle gå ner eller upp i vikt eller de som senaste passade mig för många år sedan har ingen plats i min garderob.

Trötta toppa
Gamla Toppar som inte längre är min stil och känns lite trötta och slitna är det dags att säga hej då till.

Plagg jag fått i present
Plagget som jag varken gillar eller använder, men har sparat eftersom jag fått den i present och inte ville såra personen genom att säga vad jag egentligen tycker om plagget. Troligtvis kommer personen i fråga inte längre ihåg att du fått plagget, så låt den gå till någon som använder den istället.

Gamla Bh:ar som inte använt på flera år
Ligger det 20 bh:ar i lådan och endast fem av dem används är det verkligen dags att rensa. Jag provar bh:arna och slänger de som är slitna, har tappat formen eller inte sitter bra och känns bekväma längre.

Gamla skor
Släng direkt

”Fixa”-högen
Plagg som behöver sys eller endast kan kemtvättas, men som ligger kvar i garderoben och aldrig får den vård de behöver. Jag skall ta hand om plaggen och få dem i användning igen eller gör mig av med dem.

Ledsna strumpor
Ensamma strumpor som varit utan sin partner under en långre tid, slitna strumpor som nästan har hål och strumpor som jag aldrig vill använda går direkt till sopsorteringen.

Plagg som jag inte känner mig bekväm i
Färger jag inte gillar, modeller jag inte trivs med och känner mig bekväm i och accessoarer som inte är min stil är onödiga att ha kvar i garderoben.

Köp jag ångrar
Dyra impulsköp som jag inte lämnade tillbaka och som hänger kvar och ger mig dåligt samvete för att jag inte använder de gör bättre nytta i en annan garderob. Jag skall prova att sälja och tjäna en slant, kanske en bloppis på bloggen.

En-gångs-plagg
Kläder och accessoarer som jag skaffade inför ett speciellt tillfälle t.ex klänningen jag köpte till ett 60-tals kalas släng eller sälj.

Och så här nöjd blev jag efter rensningen med en gammal kofta jag köpte till Hannas student
och min nya silkes scarf.

Nu packa väskan för fredagsträningen.

Att rensa i garderoben
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram