Styla ditt sideboard inför påsken

Nu när det går mot påsk så tjuvstartar jag alltid med påskpyntet för vi firar ju alltid påsken i fjällhuset.

För att få till ett snyggt stilleben så skapa kontraster – högt & lågt och kantigt & runt. När alla detaljer på ett sideboard är i samma höjd blir det lätt platt och tråkigt. Jobba istället med kontraster – högt och lågt. Ha t.ex. vaser i minst 3-4 olika höjder så blir det mer intressant än om de bara står på rad. Men kom också ihåg att det inte får vara för stora nivåskillnader. Om det skulle bli det – lägg någon bok eller några tidningar under, det är ju också snygga inredningsdetaljer.

En annan kontrast som är bra att jobba är att blanda kantiga och runda föremål för att hitta en bra balans mellan olika former. Bara kantiga detaljer kan ge ett hårt intryck och bara runda kan bli väl mjukt – blanda för bästa resultat!

Bakgrunden – tavlor & speglar

Det är inte bara ovanpå ett sideboard kan få liv – tänk på bakgrunden också. För att ge liv till ett tråkigt stylat sideboard är det fint att hänga eller luta några tavlor mot väggen för att få en härlig bakgrund, som man sedan kan placera någon detalj framför, till exempel en liten växt. Då skapas det också ett fint djup i stillebenet. Om du ställer tavlorna på sideboarden så fylls det ut på ett helt annat sätt och man behöver inte ha lika många saker på sideboardet som när man skulle hänga upp dem på väggen.

Nu skall jag ut i blåsten och hämta Hanna från träningen.

Tjuvstarta påskpyntningen
Märkt på:        

En reaktion på “Tjuvstarta påskpyntningen

Kommentarer är stängda.

RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram