En av mina favoritårstider är vårvintern som börjar nu. I fjällen finns vår och vinter i underbar symbios, även kallat den femte årstiden. Talgoxarna börjar kvittra och det droppar från taken och man kan börja sitta ute i solen i ett vindstilla hörn.  På fjället vid vårt fjällhus ger vintertemperaturer nattetid kall och hård snö att åka på under soliga, långa vårdagar.
Här kommer lite bilder från förra påsken.

Kylan på nätterna gör att snön fortfarande är kall långt in på dagen, men likväl kan du låta ansiktet bada i värmande sol. Under hela mars och halva april är bästa tiden att spendera i fjällhuset. En del år ligger snön ända in i maj och då kan det vara helt magiskt att komma upp på fjället en tidig förmiddag. Jag har det som en dröm någon gång att komma upp på fjället i maj, kanske inte blir i vår….

Vårvintern är unik med förhållanden som man inte hittar någon annanstans än i fjällen. Det krävs hög höjd och berg för att få tillgång till snö samtidigt med lättare värme. Och när man kommer upp till Bjönnåsen så känns dagarna också längre än här i Västerås, oj vad jag längtar känner jag nu.

Idag har vi Vasaloppssöndag här hemma men jag har klämt in en långpromenad och faktiskt fått lite vårsol i ansiktet och nu blir det kaffe och semla ryktas det.

Den 5:e årstiden
Märkt på:                

En reaktion på “Den 5:e årstiden

  • 2020-03-02 kl. 11:56
    Permalänk

    Ohhh så härliga bilder och vilken skärpa i dem

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram