Något av det bästa här i livet är helgfrukostar, särskilt när man har lagt ner lite energi på att handla hem lite lyxiga frukosttillbehör. Jag vill gärna ha lite gravad lax, goda ostar som brie eller grönmögelost, god marmelad, honungsmelon, cognacskorv, gurka, tomat, appelsinjuice och lyxigt kaffe. Och har ni smakat Milea från Gevalia om inte prova, det passar perfekt till vår perkulator, nu kommer jag inte köpa någon annan sort, supergott.

Och en söndagsfrukost i sommarhuset tar det till en ny nivå, när vi är i sommarhuset har vi alltid en lyxig frukost för när man bor på en Ö så är man bättre på att handla, man planerar bättre. Hemma kan man alltid svänga förbi en affär på morgonen och komplettera frukosten men inte här ute, här får man tänka efter före…
Och utsikten över Västeråsfjärden och Tallskär gör ju sitt till.

En frukostbricka på en skärbräda känns ju lyxigt men enkelt. Och nu innan vi har satt på vattnet här i stugan så är det bra om man minimerar disken. Vi får hämta dricksvatten hos grannen och från Mälaren till toaletten. När man inte har rinnande vattnet blir man påmind om hur mycket vatten som går åt till att spola en toalett, minst 5 liter för ettan och 7 liter för tvåan, för mycket information kanske, men ändå.

Jag skall köpa in några fler skärbrädor det är ju inte bara praktiskt att servera mat på utan det är ju snyggt också, win, win. Idag har jag hunnit röja lite i trädgården, skruva fast lite lösa delar på min pergola, gått härlig promenad med Molly, pratat med grannen och klappat hans fina Collie, Aramis, Molly var inne bäst så….

Men nu blir det ett nytt pass i trädgården, solen värmer men det hänger istappar på bryggan så lite kallt är det allt. Men vinden har vänt så nu har vi lä på vår sida och då blev det skönare med en gång.

Söndagsfrukost
Märkt på:                        
RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram