Nu skriver jag ett inlägg om det där köket igen men det var just köket vi föll för när vi köpte Villa Ormberget för 6,5 år sedan. Och jag har ju skrivet ett otaligt antal inlägg om detta köket och här kommer ytterliggare ett, så ni får stå ut. En vanlig människa hade nog rivit ut köket och installerat nytt modernare kök. Men vi har sparat stommarna och luckorna samt lagt nytt golv, nya bänkskivor, nytt kakel, ny diskmaskin, ny sopsortering, ny fläkt , ny belysning under väggskåpen och ny spis. Jag skrev ju i ett inlägg , se här, att jag önskade mig ett nytt Smeg kylskåp. Men vårt gamla kylskåp slutade läcka så det blev inget nytt, annars hade jag velat ha det här.

Problemet med Smeg kylskåpen är att de är väldigt djupa, 76 eller 72 cm, och mina bänskivor och spis är 60 djupa, nuvarande kylskåp är 65 djupt inklusive handtag så det blir ju ganska stor skillnad sticker ut 7 cm mer än nuvarande kylskåp och det är lite mycket. Jag har sett en del som har satt in Smeg kylskåpen i ett normalt kök och det kan se lite konstigt ut. Det är säkert därför man ser dem fristående i köken.
Får se hur vi gör där.

Bästa fredagskänslan att ha ett nystädat kök nu kan helgen börja. Ikväll blir det räkfrossa och vitt vin.

Anders brödkorg.

Här, se bild ovan, stod ett högskåp när vi flyttade in, snickaren, som hjälpte oss med köket, gjorde om skåpet till ett bänkskåp med ny bänskiva med mönstret Virrvarr och teakkanter. Jag köpte in stringhyllan på auktion och vips blev köket lite mer öppet och ljusare. Den snygga högtalaren är från Urbanears och går varm här hemma när vi lagar mat här hemma. Just nu spelar jag Åsas Blogg Vårlista , här hittar ni den.

Ännu har en vecka med hemmakontor har passerat och jag tycker det går ganska bra faktiskt. Resten av familjen är fysiskt på sina jobb jag hoppas att de klarar sig utan smitta , jag måste erkänna att jag är orolig för det hemska viruset. Ibland glömmer jag det för en stund men så kommer det över mig, det bra att man har sitt jobb att lägga sin energi på så man kan glömma bort pandemin en stund.
Vädret fortsätter att vara kallt, igår kom det till och med snö. Vi kanske åker ut över dagen till sommarhuset lördag eller söndag och sätter igång vattnet. Nästa vecka jobbar jag bara 2 dagar, tog ledigt för att åka till Norge, men jag tror att jag tar ledigt i alla fall jag kan ju hitta på något kul att pyssla med i sommarhuset. Förbereda påsken påskpynta, handla mat, plantera lite vårblommor, måla söderväggen på gamstugan, ja ni hör jag kommer nog att sysselsätta mig.

Fredagsstädat i retroköket
Märkt på:                

En reaktion på “Fredagsstädat i retroköket

  • 2020-04-03 kl. 21:42
    Permalänk

    skönt och fräscht och ha det städat och snyggt med alla retrodetaljer i ert retrokök

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram