När jag var liten läste jag en bok, Den Hemliga Trädgården av Frances Hodgson Burnett som gjorde ett väldigt stort intryck på mig. Och jag får lite samma känsla när jag stiger in i vår lilla trädgård i stan genom grinden från gatan. Vår trädgård är liten men lummig och inramad av buskar och träd så man känner nästan som om man stiger in i ett stort rum eller Sal. Så även om trädgården är liten så är den väldigt inramad och privat och med vår nya fina terrass så blir den top notch. Här är ett inlägg från trädgården för ett år sedan.

Den här bilden tog jag 2016.

Jag skar kanterna på rosenrabbatten, rensade ogräs, klippte gräset och körde trimmern på förmiddagen så nu är lilla trädgården fin. Jag längtar tills terrassen är helt klar så vi kan börja möblera det skall bli så roligt.

Vilken härlig långhelg vi har haft med fina dagar vid Sommarhuset tillsammans med hela familjen, god mat och projekt flaggstång. Vi fick hjälp av Sture våran granne som är väldigt händig och rätt var det var så var flaggstången uppe, tack Sture för bästa hjälpen.

Och så fick vi ett skönt avslut hemma i stan med lugnt hemmahäng och god mat. Pastan med lövbiff blev en riktig hit igår och till efterrätt gjorde jag Chokladfondant men jag måste nog träna lite mer för den blev lite för lös, den smakade underbart men utseendet var inte riktigt vad jag önskat mig…..

Receptet på Pastan:

ngredienser
400 gram tagliatelle
500 gram lövbiff
1 st vitlöksklyfta
10 st champignoner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2,5 dl buljong
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk soya
1,5 msk senap, fransk
0,5 tsk dragon
salt, efter smak
peppar

Tillagning:
1. Hacka vitlöken fint, strimla köttet och skiva champinjonerna. Fräs vitlöken gyllenbrun i smöret.
2. Lägg sedan ner kött och svamp och låt det fräsa någon minut. Strö över vetemjöl och rör om, tillsätt sedan buljong, grädde, senap, soja och dragon. Låt det puttra i ca. 5 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka under tiden fyra portioner Tagliatelle.
4. Lägg pastan på en tallrik. Häll såsen på. Servera gärna med en grönsallad. Dekorerat med färsk timjan och några rödbetschips.



Anders jämnade till skifferplattorna på uteplatsen hela dagen igår så nu ligger alla plattorna i exakt samma höjd, bara fogningen kvar och det måste göras när det inte är risk för regn, alltså inte idag. Se här hur vi tänker inreda uteplatsen.

Följ mig
Den hemliga trädgården
Märkt på: