Jag läser många bloggar och en av mina favoriter är Underbara Clara som lever ett liv på landet som är så annorlunda från mitt liv. Clara tar fantastiska bilder och idag hade hon ett inlägg som heter Claras Fotoskola. Jag blev så inspirerad när jag läste hennes inlägg att jag tog med mig kameran ut i trädgården och tog lite bilder med mitt objektiv Canon EF – Telezoomobjektiv – 75 mm – 300 mm – f/4.0-5.6 . Det måste vara rejält ljus när man använder detta objektiv och idag var det sol ute så då passade det bra. Clara skrev att man inte skall fotografera i direkt solljus och då passar det ju bra i min lummiga trädgård. och så skrev hon att man måste böja på sig för att hitta bra vinklar och det är faktiskt något jag lärt mig när jag gick på en fotokurs för två år sedan. Men det gör verkligen susen för fotograferingen att ligga på marken eller sitta på huk när man fotograferar.
Ett annat tips är att man får in det där djupet i bilden om man t.ex har en kvist eller gren i förgrunden som liksom ramar in bilden lite men inte är i fokus utan det är något längre in i bilden som är i fokus. Just detta gör underverk vid fotografering för att slippa det där platta och tråkiga intrycket. Och så det där med att ta massa kort för av 30 kanske 1 blir bra.
Mina vinröda tulpaner som nästan går mot det svarta är så mystiska och underbara med ljuset som silar in och skapar det där härliga skuggspelet.

Och så de där tuvorna med förgätmigej som man försöker spara som små öar i gräsmattan när man klipper.

Och så tittar vi in i hörnan där det är lite stökigt just nu när projekt terrass pågår.

Sista veckan i sköna Maj, den vackraste årstiden om ni frågar mig, är det någon månad jag inte vill lämna Sverige är det just i Maj. Och i år hade man inte ens kunnat lämna om man ville….

Idag var det mycket på jobbet, det känns att vi var lediga torsdag och fredag men inte våra Indiska, portugisiska, engelska och tyska kollegor, phu, då är det många obesvarade mail som skall gås igenom. Jag fick planera om min semester också så vi skall ha bemanning i Juli, blir lite upphackad semester i år men det spelar inte så stor roll. Ganska bra faktiskt att först ha 2 veckor, in och jobba en vecka och sedan avsluta med 3 veckor. Så har jag gjort förr om somrarna och det har funkat väldigt bra, man tar till vara semesterveckorna lite mer effektivt känner jag.

Bloggkärlek och inspiration
Märkt på:            

En reaktion på “Bloggkärlek och inspiration

  • 2020-05-25 kl. 22:34
    Permalänk

    Så vackra bilder du visar från din härliga trädgård med alla blommor och grönska!
    Jag håller med dig, maj är en underbar månad…

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram