Så var dagen inne då det var dags att ta in bryggan inför vintern. Lika roligt det är på våren att lägga i bryggan lika trist är det på hösten att ta upp den. Men var sak har sin tid, vi köpte bryggan för 11 år sedan så den har varit med om en hel del. Konstruktionen med stenkistan som knyter ihop landgången med den fasta delen av bryggan och ringankare som håller yttersta delen av flytbryggan på plats är min design och har fungerat förvånansvärt bra. När det blåser nordöst kan det bli stora krafter på bryggan i sidled men bryggan har klarat det så här långt. Men under vintern måste man ta upp bryggan för den skulle inte klara av isen på vintern, då får den ligga vid solbryggan i trygg förvaring.

Vi brukar ta in bryggan i slutet av september varje år se här för 2019, 2018 , 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011 och 2010.
En av fördelarna med att ha haft en blogg sedan 2009 är att kunna titta tillbaka och minnas, allt är dokumenterat med bilder och text.

Hör ser man lilla stenkistan, 1×1 meter, fylld med sten där landgången vilar och den fasta bryggan ansluter, jag är ganska nöjd med min lösning om jag får säga det själv. Här beskriver jag min brygglösning i detalj och här är bilder från bryggbygget. Min Stenkistan har förbättrats i omgångar, vi lade till en botten så inte stenarna åker ut när isen puttar på kistan, kompostgaller runt sidorna för att hålla stenarna i kistan på plats.

Bilderna är tagna med mobilen och kopierade från min instastories, vill du se mer gå in på mitt instagram .

Det blev en kort tur ut till Ön, brygguptagningen gick fort och smidigt, nu har jag hunnit med att se en film på Netflix som berörde mig väldigt mycket. Filmen heter Under Sanden och handlar om tyska pojkar som får röja minor i Danmark efter andra världskriget. Filmen är så hemsk att jag nästan inte orkade se hela men den är värd att se, bra skådespelare, vacker miljö och en bra historia.
Nu laddar vi för tacokväll med Hannas BFF, Ellika, härligt att hänga med ungdomarna.

Följ mig
En dag för att ta upp bryggan
Märkt på:            

En reaktion på “En dag för att ta upp bryggan

  • 2020-09-12 kl. 16:00
    Permalänk

    Intressant om er brygga! Smart konstruktion.
    Trevlig helg!

Kommentarer är stängda.