Ni vet ju att jag är en sucker för danska sommarhus, jag försöker ju till och med få våra sommarhus att likna de danska. Jag följer Adam Schnack på Instagram och detta underbara sommarhus i Tisvildeleje dök upp. Här hittar du länk till huset. Och bilderna är från mäklaren.

Tisvildeleje är en historisk dansk badort som ligger fantastiskt i vacker natur på Nordsjällands nordvästra kust. Havet är kristallblått ,stränderna vita och skogarna rofyllda. Det är inte så underligt att Köpenhamnarna länge har vallfärdat hit för att få en paus från storstadslivet – här kan man verkligen varva ner. Gå promenader i vackra Tisvilde Hegn eller njut av sol och vågskvalp på den kilometerlånga Tisvildeleje Strand där det alltid finns plats. Men Tisvilde är också en by som sjuder av liv och aktivitet, speciellt under sommarmånaderna. Du kan bland annat shoppa unikt konsthantverk och fynda antikviteter på loppmarknaden eller bara sitta på en uteservering och njuta av stämningen.

Nära till havet men ändå skyddat med ett härligt utekök på den stora uteterrassen som löper runt hela framsidan av huset. Gångavstånd till den mysiga byn Tisvildeleje. Huset är byggt 1974, det finns terrasser i solens alla riktningar och så finns ju den där flytande övergången mellan ute och inne som jag tycker är så viktig.På tomten finns också ett sött litet gästhus som också har utgång till terrassen.Stugan har ett härligt och välpanerat kök, inbyggda skåp och en fin kakelugn i vardagsrummet. och så har huset det där fina taket som jag vill ha i Gamstugan, men nu blev det ju inte så när vi gjorde om taket förra våren, se här.

Följ mig
Danskt sommarhus igen…
Märkt på: