Jag fick feeling idag och köpte lite gott och blandat av blommor på Plantagen och pusslade ihop en egen fredagsbukett. Jag är verkligen ingen expert på det här med blomsterarrangemang och det blev lite därefter, men det göööör inget…. Och huset är nystädat, det är ju fredag med hemstädning som är värsta lyxen.

Lite gerbera, eucalyptus, någons sorts kål och kvistar med röda bär, en Savoy vas på det och Voila.

Gerbera är en favoritblomma jag hade det som en icon-bild på min gamla blogg, ni vet när man lägger en länk på skrivbordet på datorn då var det en bild av en gerbera man såg. Nu är det tydligen en bild på björken ute vid sommarhuset, får se om jag ändrar det kanske.

Mitt sideboard med nya knoppar som jag monterade på för 2 år sedan se här. Anders nya högtalare från UrbanEars, stolsryggarna som man ser lite suddigt klädde jag om för 4 år sedan se här.

Det är så skönt med hemstäd, även om det är viktigt att plocka iordning dagen före så att man kommer år att städa på alla ytor och golv, men då blir det ialla fall gjort. Jag kan väl säga att Anders är bäst på det där med att göra iordning inför fredagens hemstäd.

Skönt med ett rent kök.

Vi köper köksmaskiner för att de skall passa in i vårt kök från 1959, köket uppdaterat´des när vi flyttade in för 7 år sedan. Här på köksbänken har vi en vattenkokare från Smeg och en Mocca Master i krämgult. Ett teakfat som jag fått av Hanna i julklapp med en tekanna i stengods med rottinghandtag som är som ett litet smycke där på bänken. Också här smulfritt och rent.

I helgen blir det nog lite ö-liv, vi skall plocka in utemöblerna, köra bryggan till vinterförvaring vid solbryggan och ta in bojen. Det är mysigt att vara där ute nu när man kan elda i brasan, tända fotogenlamporna och göra någon god gryta som skall stå länge på spisen, jag längtar.

Följ mig
Nystädat med fredagsbukett
Märkt på: