Vi åt frukost hemma i stan och sedan packade vi lite mat, vin, högtryckstvätt, och varma raggsockar och åkte mot sommarhuset. Vi hade tur och slapp regn under båtturen ut till Ön. Vi satte igång värmen plockade in maten i kylskåpet och
körde runt båten till bryggan som hänger på bojen. Då började det regna, härligt, vi fäste bryggan med remmar framför båten och knuffade runt den till Solbryggan där den skall ligga under vintern. När vi körde in bryggan till sin plats vid solbryggan kändes det som om det var igår vi hämtade den, fast det var drygt 4 månader sedan.
Nu har vi hunnit dricka kaffe och tänt en brasa så värmen har kanske krypit upp till 15 grader, ute har det börjat blåsa och änderna simmar omkring och ser lite vilsna ut, var tog vår brygga vägen ser det ut som de tänker. Änderna har gjort bryggan till sitt hem och sover där på natten och det kunde man se på att bryggan var täckt av andbajs, men nu är det bortsopat och bryggan är ren och fin och ligger tryggt vid solbryggan.

Om det blir lite uppehåll i regnandet hade vi tänkt att tvätta av utemöblerna idag och imorgon när det är spått fint väder åker de in i boden. Vi hade tänkt att ta in bojen och tvätta av båten med högtryckstvätten så blir det enklare att göra ren den när vi tar upp den för
säsongen.

Det är inte så inbjudande att sitta ute i oktober, imorgon åker möblerna och grillen in.

Långbordet på Andersdäcket täckt av löv skall tvättas av och flyttas in i boden där det brukar övernatta under vintern. I vår skall jag nog lägga ett nytt lager fönsterfärg på bordet. Anders snickrade ihop bordet med benbockarna för 8 år sedan se här.

Inte så inbjudande att ligga i hängmattan heller nu i oktober, den åker också in imorgon. Skall köra gräsklipparen med gräsuppsamlaren en gång till innan vi bommar igen de små sommarhusen för vintern

I år har jag tillbringat så många jobbdagar här ute p.g.a coronapandemin, inte något ont som inte för något gott med sig. Jag uppskattar att jag jobbat minst 30 dagar här ute, jag skulle ju kunna tänka mig att bo här ute under hela sommarperioden och pendla in till jobbet med båt men Anders går inte med på det och jag vill ju inte bo själv här ute, några dagar då och då går bra men inte någon längre tid.

Nu hoppas vi på ett litet uppehåll i regnandet så vi kan börja tvätta av utemöblerna skall bli skönt att få iordning här ute. Nästa helg blir nog sista helgen som vi bor över här ute innan vi stänger av vattnet inför vinterdvalan. Det är alltid lika vemodigt att stänga till det här ute men
vi suger ut det mesta av det med att elda i öppna spisen och tända fotogenlampor och levande ljus.

Följ mig
Kura stuga
Märkt på: