Mitt fina rottingbord fick komma in från terrassen till värmen i vardagsrummet. Jag använder rottingbordet som en årstidsbord som jag fixar till efter de olika årstiderna. Nu fick det bli ett litet tema på höst/soft musik/läshörna/mys. Ett doftljus, några coffe table böcker, ett fotografi på älsklingarna, en växt, en högtalare och lite bra böcker fick skapa känslan för årstidsbordet i oktober.

Annars brukar rottingbordet vara som finast i advent och under julen se här eller som ett blombord se här.

Att skapa ett fint ihopsatt stilleben med inredningen är något av en konst i sig. Men jag brukar tänka så här:

Tänk lika men olika – första tipset är att kombinera olika material. Glas med stengods, trä med betong – kombinationerna är många. Men för att hålla ihop det till en snygg helhet ska du utgå ifrån en enda färgskala. Du kan leka med nyanser men om du låter detaljerna i ditt stilleben vara inom samma färgskala så blir uttrycket mer harmoniskt medan de olika materialkombinationerna skapar en mer levande känsla.

Skapa kontrast – låt en detalj eller färg i ditt stilleben stå som kontrast mot det övriga arrangemanget. Om ditt stilleben går i exempelvis beigea och gråa toner kan du bryta av det med en detalj i svart eller i någon annan poppande, kontrastfärg.
Tänk på att gruppera – ett stilleben är i grunden en grupp föremål som tillsammans skapar en vacker helhet. Tänk därför på att gruppera de inredningsdetaljer du väljer att använda dig av. Om du vill skapa ett stilleben i ditt kök kan du ställa alla detaljer på en bricka. Skapar du ett i ditt vardagsrum kan du utgå ifrån ett hörn av en byrå eller bestämda plan i en hylla.
Lekfulla höjder – stilleben både inom inredning och konstens värld bygger på olikheter för att få till en livfull känsla. Utöver materialkombinationer, så ska du även tänka på att leka med höjder. Tänk kort, högt och allt däremellan. Men låt den lägsta detaljen stå längst fram och arbeta dig sedan ”bakåt” med storlekarna.

Skapa luft runtom – det som verkligen kommer få ditt stilleben att ”poppa” är om det står relativt ostört från andra delar i din inredning. Uttrycket ”negative space” har kommit upp i inredningsvärlden och syftar på tomma utrymmen i din inredning som inte behöver vara tråkiga utan kan vara vackra i just sin tomhet. Och om du ska lyckas med ditt stilleben är det viktigt att våga låta det stå tomt i bakgrunden, bredvid eller framfö

Idag var jag på stan under lunchen och provade ut nya terminalglasögon, när jag cyklade ner på stan kom jag på att det var väldigt längesedan jag var i centrum. När man jobbar hemifrån blir man lite försoffad, igår fixade jag ögonbrynen, annars brukar jag plocka lite varje dag i samband med att jag sminkar mig på morgonen, men inte när man jobbar hemifrån… Och så var jag tvungen att dra på mig några snygga jeans och något annat än min härliga luvtröja för att se någorlunda representabel ut. Nu har jag jobbat hemifrån utan att besöka kontoret i 3 veckor, vilken omställning det kommer att bli när man skall tillbaka till jobbet 100%.
Det bästa med att jobba hemifrån är kaffet, våran Mocca Master gör det bästa kaffet en annan sak är att man inte behöver åka hem på lunchen och gå ut med Molly, stress, stress, nu blir lunchpromenaden med Molly mer som en skön rast utan stress. Men jag kan tänka mig att efter pandemin kanske man kommer att jobba mer hemifrån än innan det funkar ju så bra. Jag hörde att Telia hade ökat sin omsättning med 7% i år trots hemmakontor, inte dåligt.

Att få komma in från kylan
Märkt på:                        

En reaktion på “Att få komma in från kylan

  • 2020-10-24 kl. 07:02
    Permalänk

    Hjulen satt på när jag köpte bordet. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram