Idag prickade jag av en av mina saker på listan att göra under november, se här.
Jag hade bokat in min första fotvård någonsin och det var så himla underbart, mina fötter gillade det skarpt de är mjuka som bebisfötter. Och inte blev det sämre av att tjejen som ägde fotvårdskliniken var supertrevlig och superduktig, boka en tid det är så värt, här hittar du Åsa Fotvårdskliniken Åsa Berglund.

Jag har använt ACO:s fotkräm de senaste veckorna och det har
verkligen hjäpt mina fötter att bli mjukare.

Åsa sade att har du inte bekymmer med dina fötter, kan du sköta om dem själv. Här är en komplett fotvårdsbehandling i fem steg som du kan göra hemma framför tv:n.
1.  Ta ett fotbad i 10-15 min. Vattnet ska vara runt 37-39 grader och du kan använda flytande tvål, fotbad eller fotsalt.
2.  Klipp naglarna direkt efter fotbadet. Då är de mjukare och lättare att arbeta med. Använd en nageltång och följ naglarnas form. Är nagelns hörn vassa i kanterna, slipa ner dem med nagelfil så att nageln inte går in mot huden.
3.  Fila fötterna. Ta bort överbildad hud med en fotskrubb, pimpsten eller skrubbhandskar. Använd därefter en sandpapperfil på förhårdnaderna. Det är bättre att fila lite men ofta på den hårda huden.
4.  Handdukstorka fötterna noga, glöm inte mellan tårna.
5.  Smörj in fötterna med en mjukgörande kräm. Låt krämen torka in eller ta på dig ett par strumpor innan du reser dig upp. 

Men jag fick en flygande start med besöket på Åsas klinik.

Och lite nagellack fick jag på köpet.

Happy feet
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram