3 nya glasögon på kort tid, ett par terminalglasögon, rumsprogressiva, ett par privata briller, progressiva. och ett par privata solglasögon, progressiva, blev det på 3 veckor. Terminalglasögonen betalar jag inte privat utan de får jag via jobbet och de två andra glasögonen får jag ersättning från en försäkring jag har via jobbet se det blev inte så dyrt trots allt.


Kommer ni ihåg vilka glasögon jag var extra sugen på, se det här inlägget.

Det blev två stycken av dem på listan, de första från Day.

Terminalglasögnen från DbyD.

Och solglasögonen från Marc Jabobs

Att dina glasögon spelar en avgörande roll för din look och image kan de flesta hålla med om. Men vad säger egentligen glasögonen om din personlighet?  Att välja glasögon handlar inte bara om att se bättre. Även bågens utseende spelar stor roll. Glasögonen ska dels vara bekväma och samtidigt bli en del av den du är. Därför är det extra viktigt att de passar dig, att du tycker glasögonen är snygga och att de passar din stil. Men vad säger egentligen glasögonen om vem du är?

Fashionistan: Mode är kul. Du kan uttrycka din stil, klä dig efter humör eller förstärka dig själv. Personer i den här gruppen har ofta fler än ett par glasögon. Glasögonen kan aldrig vara för trendiga eller extravaganta. De har alltid det senaste och kanske till och med ett par med färgat glas? Allt ska matcha, så man behöver ett par till alla outfits.

Glidaren: Glidaren väljer ofta stora bågar eller tjocka nördbågar för att se smartare ut, de runda hippie-bågarna för att markera sin trendmedvetenhet.

Samlaren: Samlaren behandlar sina glasögon som samlarobjekt och värdefulla föremål. De är stolta över sin samling och skulle kunna byta modell varje dag om de kunde. Just den här typen bryr sig inte så mycket om att glasögonen ska passa utseendet, trenderna eller tillfället.

Pragmatikern: Den här personen måste först vänja sig vid att använda glasögon. Om synundersökningen visat att personen ser dåligt är det enda den här personen tänker på att se bättre. Glasögonen ska ge dem bättre syn, punkt slut. Pragmatikern frågar optikern vilken typ av bågar och glas som passar deras synfel snarare än ansiktsformen.

Blyger: Den blyga glasögonbäraren behöver glasögon för att se ordentligt, men vill inte att de ska märkas. Osynlighet är deras motto. Glasögonen får inte vara för skrikiga eller för trendiga. De ska istället vara så pass neutrala att de nästan inte syns.

Kloker: ”Endast det bästa för mina ögon” lyder Klokers motto vid val av glasögon. Att få bästa tänkbara produkt är alltid av yppersta vikt för den här glasögonanvändaren. De förstår vikten av att välja optimala glasögon för hög komfort, smart användning, minimalt slitage och bästa tänkbara synkorrigering. De slänger sig vant med begrepp som bifokala och antireflexbehandlade glas och ibland får optikern nästan googla svaren i smyg på deras ofta väldigt avancerade frågor.

Atleten: Den sportiga looken som även klarar de mest extrema förhållanden, kräver en genomtänkt design och bra material.
Atlet-bågen innebär smidiga flytande linjer samt prestationshöjande specialfunktioner som vikbara skalmar och polariserat solglas.

Jag hör nog hemma i kategorin fashionistan, jag tycker att det är väldigt roligt med glasögon och uppdaterar ofta glasögonen.

Följ mig
Glasögon en masse
Märkt på: