Klockan 11.02 den 21 december har passerat, därmed har vintersolståndet ägt rum och vi kan sakta gå mot ljusare tider. Sällan har det behövts som nu. För att tänka på annat, än den dumma pandemin, så grottar jag ned i julförberedelser. Idag blev det en sats med kötbullar till julbordet, den förra satsen blev det inte så mycket kvar från. Men de här bullarna blev om möjligt ännu godare än de förra. Hanna gjorde sprits och dekorerade minipepparkakshusen som jag satte ihop alldeles nyss. Vi har också hunnit med att gå en lång sväng med Molly, varit hos veterinären och kollat några knölar som visade sig vara ofarliga och så fick Molly lugnande inför nyår. Molly är så rädd när raketerna smäller under nyårsafton så vi har givit henne lugnande de senaste åren och det har hjälpt. Och så var jag hos min frisör och färgade och klippte håret.

I går gick vi en härlig 4.e adventspromenad på Asköviken som är ett fågelområde utanför Västerås. Vi packade kaffe, te, lussebullar och sittunderlag och fikade i fågeltornet med härlig utsikt mot Asköviken. Naturreservatet Asköviken-Tidö är en av Sveriges mest välkända fågelsjöar. Här trivs en mängd olika vanliga och ovanliga fåglar, över 250 olika arter har påträffats här. Även fågelskådare trivs bra vid de olika utkiksplattformarna, gömslena och i fågeltornet. Området är varierat med öppna strandängar, hagar, lövskogar och slottsmiljön vid Tidö. Runt hela viken finns vägar och stigar för kortare och längre promenader.

Julgranen är inburen och står i sin julgransfot, jag hade tänkt pynta den idag men det hans inte med. Får se om jag får anden över mig och sätter i julbelysningen senare under kvällen.

Nu har vi en hel liten by av pepparkakshus som skall få pryda vårt julbord i år.

11.02 vände det
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram