När vi flyttade in i vårt fina nybyggda trähus på landet med bara en gräsmatta och grusgångar och inget mer så köpte jag en underbar bok om trädgårdsdesign. Boken heter just Trädgårdsdesign av Ann-Christin och Dan Rosenholm. Boken är som ett smycke i sig med ett fint omslag med en tygkant i beige mot ryggen och en underbar bild på en pergola med pipranka.

Jag har läst boken från pärm till pärm och blivit så inspirerad. Man får tips hur man designar sin trädgård och får både handfasta tips om perspektiv, siktlinjer och blickfång. Boken innehåller tips hur man utformar uteplatser, vilka växter trivs var, hur man binder ihop innemiljö med utemiljö.

Och när man inte bläddrar i boken får den stå som ett smycke i bokhyllan här uppe i min mysiga TV-hörna.

Trädgården här i staden är ganska OK på baksidan men framsidan är supertråkig och jag har inte en aning hur jag skall få den att se bra ut. Framsidan ligger i norrläge så det gör det lite svårare, ett litet berg i dagen och några tallar skuggar så det är svårt att få något att växa. Just nu är jag inne på lite buxbom, jag har ju redan bärjat på en liten kantavskiljare av buxbom, se här, och i sommar skall jag addera med lite buxbom klot. Så skall jag jordförbättra och lägga på mer täckbark jag tror att det blir bra.

Ute vid sommarhuset skall jag skaffa stora zinkbaljor som jag skall ställa vid ingången från stigen och fylla med luktärtor och fina spaljeer som de kan klättra på. Och så funderar jag på att gjuta mina egna trampstenar som jag skall lägga i gräsmattan som en gång från stigen till Gamstugan och Andersstugan. Det verkar vara ett ok DIY projekt.

Idag blev jag glad när jag tittade in i Hannas studio som lystes upp så fint av solstrålarna.

Följ mig
Bästa trädgårdsboken
Märkt på: