Innan vi flyttade in här i Villa Ormberget för 8 år sedan lät vi en målare gå över alla väggar och lister. Nu när vårljuset kommer avslöjar det att socklarna börjar bli väldigt slitna, särskilt i köket och hallen. När man väl har upptäckt hur slitet och skavda lister och socklar ser ut så är det, det enda jag tänker och tittar på. Det handlar om att fett, smuts, skräp och os från matlagning sätter sig på listerna och att lister och socklar blir stötta av damsugaren när man stöter emot. Nu var det dags för en liten uppfräschning, jag målar inte hela vägen runt dörren utan bara nere vid golvet där det är som värst. Jag använder en halvblank snickerifärg som matchar den färg som lister och socklarna är målade i. Så här gör jag:
Börja med att täcka golvet så att det inte stänker färg på detta.
Tvätta listerna noggrant; använd målarsoda och följ anvisningarna.
Slipa med slippapper. Känn på ytan så att det inte finns några utstående partier – om så är fallet: slipa ner.
Måla på grundfärg. Använd en finare snickeripensel.
Torka
Stryk på den nya färgen. Använd en halvblank sådan; den är både tålig och ger ett bra resultat rent estetiskt. Två strykningar bör göras!

Det är ju så här man brukar se köket inte så mycket fokus på slitna lister och socklar, mycket roligare.

Men jag kan rekommendera denna punktinsats det ger mycket välbehag för tiden man lägger ner, nu tittar jag på socklarna och njuter varje gång jag går in i köket. Just nu målar jag listerna i hallen och skall snart gå ner och lägga en andra stryckning.

Kantstött gammalt hus
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram