Kalkavlagringar i duschen, svartmögel på kakelfogarna och dålig lukt från avloppet – våra badrum kan vara riktigt äckliga. Men du behöver inte starka rengöringsmedel för att få det skinande rent. Så här enkelt gör du för att ge badrummet en miljövänlig storstädning med ättika och bikarbonat.
Ingrodd smuts eller till och med svartmögel på kakelfogarna är vanligt, men ack så svårt att få bort. Ättika och marmor är ingen bra kombo när man som vi har ett marmorgolv i badrumet. Marmor trivs bäst med medel som har PH över 7. Men har du inte marmor i badrummet , börja med att fylla en sprejflaska med lika mycket vatten som 24 procentig ättika alternativt och spreja på fogarna. Vänta i fem minuter innan du borstar försiktigt med en skrubborste, tandborste eller en speciell fogborste som finns att köpa. Skölj av med varmt vatten. Starka medel som är syrabaserat (som ättika) kan fräta på cement, därför är det viktigt att skölja ordentligt efter rengöringen.

Jag fixade fogarna i marmorgolvet med att göra en tjock pasta genom att blanda bikarbonat och vatten i en skål. Doppade borsten i pastan och borstade sedan pastan på fogarna. Pastan fick verka 15 minuter sedan borstade jag en gång till sedan sprejade jag bort pastan med vatten . Skölj av ordentligt och sedan eftertorkade jag med en fiberduk. Jag blev mer än nöjd, varför har jag inte gjort detta tidigare….

Det är första gången sedan vi renoverade toaletten, alltså 6 år sedan, som jag rengjort fogarna i duschen så man kan väl säga att det var på tiden.

Nu skall jag ge mig på mögelfläckarna med ett potent medel som jag skickat efter, också det basiskt, rapport kommer hur det gick och då skall jag också ta lite före och efter bilder.

Idag har jag planterat 6 krukor med vårblommor, penseer, påskliljor, tet a tet, murgröna och pärlhyasinter.
Hoppas att det inte var för tidigt så att de dör av frosten men de flesta krukorna står under tak så det brukar gå bra.
Vi gick en promenad i det blåsiga vädret och sedan drack vi kaffe på terrassen i ett hörn med lä. Så nu känns det att man fått lite färg.

Bästa husmorstipset
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram