Min vardags servis Swedish Grace himmelsblå fyller 80 år i år. Ja inte just mina delar men serien.

Designer, Louise Adelborg
Vem var Louise Adelborg, hon som lyckades skapa en servis för hela svenska folket? 31 år gammal, utbildad till teckningslärare på nuvarande Konstfack, fick hon 1916 kontakt med Rörstrand och började rita dekorer. I slutet av 1920-talet gav Louise Adelborg sig i kast med servisporslin och på Stockholmsutställningen 1930 stod servisen, med sitt veteaxmönster inpressat i relief i massan. Hon lyckades förmedla känslan av gyllene veteax vajande i vinden och doften av bröd. Sädeskornet kan ses som en symbol för föda, välstånd och natur. Visst är den vacker.

Nu vill jag lägga till de stora kopparna för kaffe/Te utan fat hoppas den också finns i himmelsblått.
Swedish Grace 80 år
Facebook
LinkedIn
Instagram