Påsken 2010 bjöd på regn och sol. Vi tillbringade påsken som vanligt tillsammans med mannens släkt i hyttan på fjället. Barnen har varken saknat TV eller Dator när det har varit kusiner och sysslingar i massor att spendera tiden med.
Hyttan som egentligen är två stugor och ligger på fjället mellan Trysil och Lillehammer har varken slalombackar, el eller rinnande vatten. Man eldar i kamin och har solceller och ett litet vindkraftverk som ger el till läslampor och en liten TV som vi sällan ser på. Det finns 17 sängplatser och som mest var vi 21 stycken,finns det hjärterum så…. Barnen är fantastiska de är ute hela dagen med undantag för lunch, de bygger snögrottor åker kälke och leker “liten vink”. Sedan somnar de tidigt. Det är nyttigt för dem att se att det går att klara sig på utan elektricitet och rinnande vatten, de uppskattar de givna sakerna som toalett och dusch så mycket mer när vi kommer hem.
De två sista dagarna hade vi fantastiska soldagar då vi tog långa skidturer och satta ute i snödrivorna och åt lunch.
Maken myser i solen

Mycket snö

Vår traditions enliga “norska snölyckta”.

Påsk 2010
Facebook
LinkedIn
Instagram