Vårt älskade hus här på vår fina & mysiga gata i stan (Kvarteret där v
bor heter Stenbrottet och ligger på högsta punkte i vår småstad. Ni kan tänka er hur lätt det är att få något att växa här!).

Hej alla glada bloggare!

.


Vårt hus behöver mycket ömhet och kärlek något som det inte fått på de senaste 11 åren. För 16 år sedan var vi på en visning av detta hus. Då bodde ägarna till de som byggt huset (1959) fortfarande här. Vi ville gärna köpa huset men det passade inte in i vårt livsmönster just då. Året efter flyttade vi till USA.


När vi (läs jag) bestämde oss (läs mig) för att flytta in till staden förra våren och lade åt vårt dåvarande hus på hemnet till försäljning. Dagen efter dök detta hus upp till försäljning på hemnet. Vi gick på visning, och det visade sig att huset var väldigt eftersatt och det fordrades mycket jobb för att få det beboeligt. Jag gav därför upp projekt stenbrottet och tänkte att det får bli något annat hus. Men jag följde med på hemnet och höll det under bevakning. När vi så fick sålt vårt hus slog vi till och köpte detta. 


Nu har vi bott här 5 månader och börjar få en översikt över vad som bör göras.
Först på listan står nytt tak. Många takstenar saknades eller var trasiga så nya stenar plus papp och tilläggsisolering står på schemat under våren

En ny värmeväxlare står också på “min” lista. Vår nuvarande växlare är original från då huset byggdes och förmodligen den enda i sitt slag som fortfarande är i tjänst.

Nya markiser, nya stenar på uteplatsen, ny panel på framsidan (hälften redan klart), nya fönster på övervåningen lite av det som planeras i en nära framtid.
 Sovrum på rad, alla med balkongdörr.
 Uteplats i söderläge.
Vardagsrum i vinkel med STOR öppen spis.

Under fönstret kommer det att planteras rosor framöver.

Har just varit ute på en solskenspromenad med Molly. Lilla H och Mr A drog till Stockholm på friidrottstävling, 400 meter för Lilla H, heja, heja.

God Morgon från Ormberget

En reaktion på “God Morgon från Ormberget

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram