Jag kan inte låta bli att förundras över vad vi fick till under de första åren med vårt sommarhus.  Från början var det ett hus på tomten och vi kände att vi behövde mer utrymme för barnen och deras kompisar. Så vi började tänka på att bygga ett till hus. Jag tänkte i banorna av ett enklare hus men Anders han hade planer han. Nej här skulle det inte sättas upp något prefabricerat Attefallshus inte. Nej Anders han satte igån att rita på sitt hus. Det skulle vara lite speciellt, taket skulle brytas diagonalt över huset från hörn till hörn, det skulle finnas en liten toalett, sovrum med 4 bäddar, ett kök med spis, kylskåp och rinnande vatten och ett stort kombinerat vardagsrum och matplats. Färgerna skulle gå i grått och vitt inomhus och utsidan skulle ha liggande mörksvart träpanel och skjutdörrspartier både ut mot vattnet och en sektion mot trädgården. Ett stort trädäck skulle uppföras på framsidan fram mot sjön. Det var planerna läs mer här , eller 2010, 2011,2012.

De senaste åren har vi inte haft så storslagna planer utan mest njutit av livet på Ö:n utan en massa måsten. Men det är roligt att blicka tillbaka ibland och tänka på vad man åstadkommit.

Här är Andersstugan sett från bryggdäcket med skjutdörrspartierna mot sjön och trädgården.

Här en vy från baksidan, det vänstra fönstret är i vardagsrumsdelen och fönstret till höger är i sovkabyssen.

Här Andersstugan från sidan där man kan se den diagonala brutna takvinkeln.

Idag började vi dagen med röjning av kanalen in till vår nattbrygga, Solbryggan. I höst är det dags att muddra kanalen då den börjar slamma igen.

Sedan står nog bryggmontering på att göra listan, idag eller kanske imorgon.

Ikväll blir det grillning, vi har inte kommit igång riktigt i år, men nu skall det bli ändring på det.

Andersstugan
Facebook
LinkedIn
Instagram