Igår hade vi kräftskiva i sommarhuset tillsammans med goda vänner.
Underbara vänner som ger så mycket energi och kärlek man njuter verkligen i deras sällskap.
Så härligt att deras ungdomar som är lika gamla som våra också vill hänga med oss, vi hade så mysigt igår.

Jag åkte ut till sommarhuset redan på fredagen och bakade pajer, en räkpaj och en med ansjovis, lök och prästost. Så gjorde jag en egen lag som kräftorna fick gotta sig i lite över natten. Jag bakade Ernst snurrbröd med dill och fänkål och så gjorde jag pajer till efterrätt en med hallon och blåbär och en äpplepaj.

Så här såg det ut när jag vaknade på lördag morgon. Perfekt väder för att stöka i köket när regnet smattrar mot taket. Regn har vi inte fått för mycket av denna sommar.

Jag hann inte ta några bilder under kalaset men här är lite dagen efter bilder.

Andersstugan är som gjord för kräftskivor. Är det fint väder öppnar vi vikdörrarna så är det som att sitta på en uteveranda. Utsikten är också underbar med hela Västeråsfjärden utanför. Igår var det många båtar som åkte förbi mot Per Gessles konsert på Sundbyholm så vi hade mycket att titta på. Dessutom simmade bävern förbi vid 9-tiden punktlig som alltid.

Ernst snurrbröd med dill och fänkål.

Mina Thailändska facklor som är så stämningsfulla.
Jag älskar fester i augusti när det börjar bli mörkt och man kan tända ljus, det blir så effektfullt.

Andersstugan

Gamstugan

Idag åkte resten av familjen till Mall of Scandinavia och jag tillbringar dagen här på mitt favoritställe.
Kommer nog inte att göra många knop idag, lite brygghäng med sommarpratare, läsa lite….

Blå himmel och västlig vind betyder ljuvligt väder på vår sida av ön, vilket har varit fallet hela sommaren här i Västmanland.

Min plats i solen.

Nu är det dags för sommarpratare och lite rester från igår på bryggdäck, kanske måste jag ta fram parasollet oj vad jobbigt 😉

Kräftskiva
Märkt på:
Facebook
LinkedIn
Instagram