Nu har jag börjat plantera vårlökar. Jag har investerat i ett lökjärn och konstaterat att man skall använda arbetshandskar vid användandet. Har nämligen fått lite blåsor i händerna, fast lökjärnet var verkligen en bra investering, det blir fina gropar med raka kanter och järnet hjälper också till med mätning av djupet. Det är en trevlig syssla så här på hösten. Helst ska det förstås vara en sån där underbart härlig höstdag. Att plantera lök ger mig förhoppning om att våren snart är här igen och underbara visioner och längtan om hur vackert det kommer att bli när de blommar.  Jag planterade ju lite blommor vid sommarhuset förra året och det blev ju väldigt lyckat. Det berodde mycket på frånvaron av rådjur.

I år har jag köpt Allium i blått och lila, gula påskliljor men jag hoppar över krokus och tulpaner då vi har mycket rådjur här i stan.

Allium är verkligen dekorativ.

Våran entre på huset är en sorglig histora. Där skulle jag vilja ha grus och barrväxter, lite inspiration.

Just nu är det 30 % på barrväxter på plantagen, kanske jag skulle slå till.

Dags för lökarna
Facebook
LinkedIn
Instagram