Häromdagen frågade jag Anders vad han skulle bygga för hus om han byggde ett nytt hus. Han sade att han ville ha stora fönsterpartier och två huskroppar med olika plan på som vi hade när vi bodde i USA. Och så ville han att det skulle vara energismart.
Då började jag tänka på vilket hus jag skulle vilja bygga. Jag började titta igenom hustillverkarnas hemsidor men fann inte mycket jag gillade. Men idag kom jag på att vi har ett intressant hus i området där vi bor, Intressanta Hus.

När jag tittade igenom deras galleri föll jag för dessa hus.

Ort: Rönninge
Hustyp: 1-plan med sluttningsdel
Boarea: 185,4 kvm
Rum: 6 rok
Fasad: Liggande och stående panel
Arkitekt: Anders Holmberg

Stora fönsterpartier och liggande panel, me like.

Inte ett hus utan någon form av eldstad för mig.

Ort:Stallarholmen

Boyta: 222 kvm

Antal rum:7 rum och kök

Arkitekt: Jordens Arkitekter

Att fånga in och förstärka platsen leder till det svängda, låga huset. Här finns utrymme att välja om man vill delta eller dra sig undan en stund då huset är tydligt uppdelat i en umgängesdel och en mer privat sovdel.

Stora fönsterpartier även här och öppen spis.

Sedumtak hur mysigt,Dessa hus liknar en speciell stil som jag är väldigt förtjust i, nämligen Bruno Matsson. Huset är byggt 1954 och är förebilden för mitt drömhus just nu.

Höganäsklinkers.

Öppen spis så klar och härliga fönsterpartier.

Men vi skall ju inte bygga ett nytt hus vi bor ju redan i vårt härliga retrohus på fina Ormberget.

Trevlig Helg!

Bygga nytt hus
Facebook
LinkedIn
Instagram