Jag vill uppdatera mig på blomfronten här hemma.
Eftersom jag inte är så duktig på att hålla blommorna vid liv här hemma behöver jag gör små uppdateringar med jämna mellanrum.
Så jag började googla lite på nätet för att få lite inspiration. Jag hamnade på plantagens hemsida och där fanns så himla mycket fin inspiration.
Undrar vem som har fotat och stylat de här bildera? Det fick ialla fall ingång min inspiration.

 

Jag blev sugen på allt. Och texten var nästan som den var skriven direkt till mig

Retroväxterna från 50-60 tal
Klöver
Skir växt som går och sover under nattens timmar genom att bladen fäller ihop sig. Blommar med små klocklika blommor i vitt eller rosa. Kan stå ute under sommaren på skuggig till halvskuggig plats. Övervintrar årets mörkaste månader med rotknölar i jorden. Ställs därför undan mörkt och i rumstemperatur mellan oktober och mars då den klarar sig helt utan vatten. När vårljuset återvänder tar man fram den, planterar om, vattnar och allt startar om igen. Mycket långlivad och lättskött.

Doftpelargon
Doktor Westerlund kanske är den vanligaste sorten av doftpelargon som fått ett nytt uppsving. Doftpelargoner har en mycket aromatisk doft, särskilt om du rör vid bladen. Växer kraftigt under sommaren i soliga lägen och kan med lätthet förökas med sticklingar. Trivs utmärkt utomhus i stora krukor under sommaren.

Monstera
Topptrendig grönväxt som gör sig fint i allt från fönster till ampel till att ta hela hörn i anspråk beroende på storlek. Stora häftiga blad som får djupa flikar ju äldre de blir. Har utvecklats i fler sorter t.ex. med mindre blad, brokiga blad osv.

Begonia
Ännu en blommande krukväxt som är på återtåg. Sortvariationen är stor där många gillas främst för blommornas skull och andra har utvecklats till att uppskattas för sina fina blad i mörkröda, nästan svarta nyanser och mönster.

Sanseveria – svärmorstunga
En sann retroväxt som tål det mesta. Bladen växter kaxigt rakt upp och finns i både gröngula och grönvita variationer. Behöver bara vattnas någon gång i månaden och kan om du tycker den blir för stor delas och planeras i fler krukor.

Bubblare:
Suckulenter – lättskötta och med otroligt stor variation.
Pillerfikus – väldigt lättskött och tålig.
Fikon – har varit trendig länge.
Sparris – Framförallt Asparagus densiflorus.

Nu blir det att åka raka vägen till Plantagen.[wp-rss-aggregator exclude=”2185″]

Längtar efter lite grönt
Märkt på:                    

En reaktion på “Längtar efter lite grönt

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram