Onsdag är ju auktionsdag för mig, då lägger Västerås Auktionskammare Effecta ut sina objekt på sin internetauktion.
Den här veckan fanns det mycket fint.
Snygga retrobestick, söt bänk på smidesben, rottingstolar, skolplansch med ett av mina favoritväxter ormbunken och så några myranstolar.

Ett par Öglan-stolar, en myran med tre ben, en fin teakbokhylla, teakspegel, härlig taklampa med teakdetaljer och en underbar matta från Irak som skulle passa perfekt i vår hall, jag tror att jag lägger ett bud på den.

En kanna av märket Berså, tallrikar av Herta Bengtsson, Teservis i stengods från Arabia och härliga uppläggningsfat Stig Lindberg Blå Husar.

 

Och så var jag inne på Bukowskis Market också.

Fåtölj Bruno mattson Vera Hög, Silverljusstakar Rey Urban, Thonet stolar med rotting och en Louise Vitton Resväska

Bordslampa Cestita Bateria av Migel Mila, Soffa Morten Voss Danmark, Stig Lindberg Berså och
Golvlampor Falkenbergs belysning

Det viktigaste när du går på auktion på nätet är att du vet vad du  är ute efter så att det inte bara blir spontanshopping.
Just nu är jag ute efter golvlampor, mattallrikar och rottingmöbler och det finns ju mycket fint. Det är också viktigt att veta hur mycket man är beredd att betala så att det inte drar iväg.
Om du ska köpa är det också bra att följa några nätauktioner innan du sätter igång och budar för att se vad slutpriserna blir.
Då kan du bilda dig en uppfattning om vad ett rimligt pris brukar vara för liknande saker. På de stora auktionssajterna kan du söka bland sålda varor för att se vad det du vill köpa brukar gå för.

De finns också många auktionshus att välja på. En del större, som Bukowskis market och Lauritz, med filialer i flera städer. En del mindre som är lokala är, till exempel, Västerås Effectas auktionsbyrå.

Man jag handlar inte på auktion för att det är billigare än att köpa nytt utan för att det är bra för miljön.

Förra veckan ropade jag in den här.

Den kommer att flytta ut till sommarhuset där jag samlar på rottingmöbler.

Följ mig
Idag har jag varit på auktion
Märkt på: