Allt fler influencers väljer att använda sin makt till att påverka folk att göra gott och agera med miljön i åtanke – och så även inom inredningssfären.
Allt fler inredningsinfluencers och -bloggare har den senaste tiden problematiserat såväl konsumtionshets som dåliga materialval.
I dag är det fler än någonsin som uppmuntrar till återbruk, DIY samt att tänka till innan man köper nya möbler och inredningsdetaljer.

 Jag försöker återanvända så mycket jag kan . Istället för att köpa nytt möblerar jag hellre om.
Ett bra tips är att plocka bort grejer istället för att placera in nya. Ofta har vi samlat på oss alldeles för mycket och saker kan få ett nytt liv när de får lite plats och luft kring sig.
Jag har ju planer för att uppdatera gästrummet och har gjort några moodboards.

Nu har jag tänkt att uppdatera gästrummet genom återanvändning, upcycling och omplacering låter bra vad? Men jag har inte exakt den där snygga mattan så det
får gå lite mer i grått. Så här tråkigt ser det ut just nu . Jag börjar med att plocka bort allt jag inte vill ha kvar, de sakerna kan jag sälja på nätet eller loppis.
Jag tänker ta ut allt utom sängen, den höga byrån, och spegeln.

 Sedan tittar jag på min moodboard och plockar ihop saker jag har här hemma som passar till min röda tråd. Ett fint träbord har jag målat om i samma färg som skåpet med färgen klipphäll, jag har en matta i grått som blir bra härinne. Nyinköpen blir på detta sätt begränsade till ett par gardiner, påslakan och en sänkappa.

Och nu har jag kommit igång, skall bara lägga upp gardinerna fixa en sänkappa så är jag klar.

En annan sak som är bra för  miljön är närodlade blommor och gå efter säsong, exempelvis genom att välja tulpaner på våren och inte i november.

Och det har vi gjort närodlade tulpaner, hepp.

Anders bild i motljus.

Att uppdatera gästrummet på ett hållbart sätt
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram