Hanna var ju så gullig och tog med sig ett skott från sin Palettblad när hon kom hem i december för att fira jul, se här.
Palettblad är en mycket populär blomma bland växtentusiaster. Det finns oändligt många sorter att välja mellan, men gemensamt för dem alla är att de är svåra att få tag på i blomaffären. Tack och lov finns det många som gärna säljer en stickling eller två från sina Palettbladsplantor. Om du vill att din planta ska bli buskig så var tuff med saxen. Beskär nästan ända längst nere vid jorden (ovanför nedersta bladparet) så att den börjat grena sig redan där nere. Beskär på vårkanten när ljuset kommit tillbaka. Jag tog mod till mig och klippte till.

Nu kan man se att det kommer nya skott så vi får hoppas att detta hjälper till att få min palettblad lite buskig och frodig. Ett annat plus blir att du får fler sticklingar och nu kan inte Anders klaga jag har ju köpstopp på växter inte sticklingsstopp, ännu…..

Här är toppen som jag klippte av.

Köket är rent och städat inför helgen. Ikväll skall vi nog stöda restaurangbranchen genom att köpa hämtmat, det gör vi föresten ofta på fredagar men i dessa tider är det viktigt att stötta där det går.

Ta bort presenningen på båten och tvätta av den står också på schemat i helgen för under nästa vecka skall vi sjösätta, jippy, snart är vi ute på Ön.
Många av våra Ö-grannar är reda ute och jag är väldigt avundsjuk, men snart så….. Förra året öppnade vi sommarhuset den 27 april, se här, supersen start av stugsäsongen i år blir det en hel månad tidigare.

Hur går det med min palettblad
Märkt på:                            

2 reaktion på “Hur går det med min palettblad

 • 2020-03-20 kl. 16:45
  Permalänk

  Så renputsat kök och så fint de växt till sig

  • 2020-03-25 kl. 14:02
   Permalänk

   Ja de växer som ogräs 🙂 mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram