Jag hade tänkt att jobba från sommarhuset torsdag och fredag men det var så kallt och tråkigt väder så det var mysigare att vara hemma i stan. Men idag efter frukosten åkte jag ut och det var nästan fullt på parkeringen vid båthamnen, alla ö-grannar verkar vara här ute just nu. Jag fick hjälpa en familj som hade slut på batteriet på sin båt, vi kopplade startkablarna från vårt båtbatteri till deras men det var inte batteriet som var problemet. Det verkade som om startmotorn gick igång men inget mer, kanske problem med tändstiften. Så jag erbjöd skjuts ut till ön . Det var så härligt att komma ut, Mio var vid solbryggan och jobbade med att bygga ut bryggan så jag fick hjälp att lyfta ur allt från båten. Det är lite kånkade att ha ett sommarhus på en Ö men det är det värt. Sedan kom Sture vår närmaste granne och Molly blev överlycklig att träffa honom att hon skrek rakt ut, gulle Molly. Det satt säkert hundra svalor på el-ledningen så det kändes verkligen somrigt att få komma ut, jag glädjer mig så att få komma ut sommarhuset ger så mycket energi och lycka. Jag klippte gräset och körde lite gullviveslalom sedan kaffe på bryggdäck innan solen försvann.

I kväll kommer resten av familjen ut på middag, imorgon skall Anders köra hem sin mamma som varit här sedan i början av mars. Jag tror det varit bra för henne som är ensamstående att få vara tillsammans med sin bror och svägerska. Det är svårt för våra äldre att vara isolerade under så lång tid som den här pandemin håller på….. Men imorgon på 17 maj åker hon alltså hem efter 2 månader i sverige. Jag skall baka en tårta till den stora dagen som jag skall dekorera med blåbär, hallon och grädde som en norsk flagga.

Det är så fint ute nu med allt som blommar.

Jag tog med symaskinen och det nya tyget till sänggaveln ut, nu skall det sys överdrag till sänggaveln. Jag var ju tvungen att prova lite och det känns som om jag valde perfekt när det kommer till färgen.

Ikväll blir det grillspett med kyckling, lök, champignoner, paprika, choritzo med rostade rotfrukter och tzaziki. Till efterrätt blir det rabarberpaj med vaniljsås.

Följ mig
Längtat ut till sommarhuset hela veckan
Märkt på:            

2 reaktion på “Längtat ut till sommarhuset hela veckan

 • 2020-05-16 kl. 22:33
  Permalänk

  Förstår att ni trivs där, och tror det blir toppen med färgen

  • 2020-05-21 kl. 10:59
   Permalänk

   Tack Marie, ljusblått är verkligen min favoritfärg just nu både i inredning och mode ?. Mvh åsa

Kommentarer är stängda.