Vårt vardagsrum här i Villa Ormberget har inretts med hållbarthet i fokus. Och det beror kanske främst på att vi inte vill lägga alla våra pengar på inredning och att köpa på loppis och auktion kan vara billigare än att köpa nytt och att det känns rätt att köpa begagnat och att göra om möbler man redan har genom att klä om t.ex stolar, måla möbler eller byta knoppar på skåp.

Ett av de första köpen vi gjorde när vi flyttade in i Villa Ormberget var att köpa ett stort teakbord och 8 teakstolar till vardagsrummet, se här och här.
Här sitter vi mycket under vinterhalvåret under sommarhalvåret tillbringar vi mycket tid i sommarhuset så då blir det färre middagar här.
Men jag är så nöjd med mina stolar som jag ropade in på Bukowskis och klädde om i ett härligt grönt tyg. Faktiskt så gjorde jag om sadelgjorden också när jag ändå höll på, det var ett ganska långdraget projekt tog säkert två månader men jag blev nöjd med resultatet.

Där i bakgrunden kan man se en sideboard som jag ropade in på Auktionsbyrån Effecta här i stan och bytte ut knopparna till glasknoppar, lite på gränsen till kitchigt men jag är ändå rätt nöjd. Anders har smörjt in byrån med teakolja det gör underverk för finishen. Jag har hört att Osmo hårdvaxolja också är ett bra alternativ.

Och där i bakgrunden kan man ana en ärvd Pernilla Fåtölj av Bruno Mattson, en lampa som jag ropat in på Auktionsbyrån Effecta ochett drinkrullbord i teak från Bukowskis.
Från början var det bara kul att köpa in tidstypiska möbler till Villa Ormberget men efter ett tag när återanvändning och hållbarhet växte sig större blev det en lika stor del av drivkraften.
Det här gamla IKEA skåpet köpte vi till vårt förra hus när vi flyttade in där för 18 år sedan. Förra vintern spenderade jag många timmar i garaget med att måla om det och detta är DIY går nog in på top 5 listan av mina gör det själv projekt.

Idag känns som en liten mellandag med regn och lite ruskigt väder. Anders håller på med sitt terrass projekt och jag funderar på om jag skall ta en PW eller åka och handla, jag måste bara tänka ut vad vi skall äta ikväll. Jag tror det får bli någon pasta med en god pastasås, kanske med champignoner, lövbiff, lök, senap och chremefraiche? Japp det får det bli med någon god efterrätt som kladdkaka kanske. Det får bli handla först…..

Villa Ormbergets hållbara vardagsrum
Märkt på:            

3 reaktion på “Villa Ormbergets hållbara vardagsrum

 • 2020-05-23 kl. 21:47
  Permalänk

  Fina stolar! Svensktillverkade? Eller kanske danska? De passar verkligen i ert härliga hus och smart att köpa begagnat :).

 • 2020-05-24 kl. 13:01
  Permalänk

  Jag tror att det är IKEA stolar från 50-talet så jag gissar svensktillverkade. Jag köpte dem på Bukowskis och klädde om dem. Mvh Åsa

 • 2020-05-24 kl. 19:42
  Permalänk

  Tack för svaret!
  /Annika

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram