Idag körde jag 8 timmar på jobbet och 3 timmar med mitt spalje-projekt. Full fart på jobbet så spalje-jobbet såg jag som en slags nedvarvning/meditation. Detta är 4:e passet med spaljen, först satte jag ihop delarna som bestod av 3 spaljeer som jag köpte på plantagen, till dessa byggde jag en ram av 45×45 virke. Spaljen har 4 ben, två sitter i stolpskor och 2 är fästa med vinkeljärn i blomsterlådan. Andra passet byggde vi blomsterlådan, då fick jag hjälp av Anders, 3:e passet målade jag spaljen i Falu svart. Spaljen skall målas en gång till när den står på plats. Och så idag 4:e passet då jag monterade spaljen på stolpskorna och i blomsterlådan. Jag klädde blomsterlådan med väv och fyllde på med jord och gödsel, jag skall köpa två säckar med planteringsjord och toppa blomsterlådan med.

Det regnade hela tiden när jag monterade spaljen men precis när jag var klar tittade solen fram.

Här kan man se hur jag monterade ihop lådan med spaljen, inte så snyggt med vinkeljärnen och stolpskorna men de kommer att döljas när jorden kommit på.

Här har lite jord och gödsel kommit på imorgon skall jag köpa 2 säckar med planetringsjord och någon växt, kanske humle som får klättra lite snyggt upp för spaljen. Blomlådan skall också målas med Falu Svart.

Min lilla kanthäck av buxbom tar sig över all förväntan och Anders berberis har också fått fart. Jag funderar på att beskära dem lite klotformigt jag tror det kan bli snyggt.

Men nu blir det soffan och Netflix.

Dubbla arbetspass
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram