När vi köper nya möbler eller hus så blir det ofta på känsla, det är inte så ofta vi mäter och så innan. Typ så här brukar det vara: Vi är på MIO för att köpa typ en lampa och hittar en utställningssoffa för halva priset och den vore ju bra till TV-rummet på andra våningen, den tar vi. Oftast blir det bra, som i det här fallet med utställningssoffan, men ibland blir det inte bra. När vi köpte vårt nya hus, vi bjöd 20.000 under utgångspris, mäklaren ringde och ville träffa oss. Vi visste inte riktigt vad han ville oss, var det kanske någon annan som bjudit över vårt bud? Väl hos mäklaren sade han ni kan skriva under här och här, helt plötsligt var vi husägare. När vi stod utanför mäklarkontoret helt omtumlade sade Anders: “och så var det 1 liter mjölk också”…… Men faktiskt så kan jag inte komma på något fall på rak arm som inte blivit bra. Vi var ju lite ängsliga ett tag när vi köpt sommarhuset det var ju i lite dåligt skick men det gick ju bra. “Everything will be Ok in the end, and if it is not ok it is not the End….”
Men nu när jag skall uppdatera kontoret har jag varit lite duktig.

Först så valde jag vilket hyllsystem jag skulle använda. Jag föll för IKEAS Svalöv tycker att det är snyggt och enkelt.

Hyllplanen finns i 60 och 80 cm bredd så jag ritade upp rummet och klippte ut skrivbord och hyllsektioner i papper och testade med lite olika kombinationer.

Efter att ha pusslat lite kom jag fram till att tre sektioner med 60 cm bredd blir bäst så nu skall jag beställa 9 hyllpan, ett skåp och 3 väggskenor. Först måste jag kolla med Anders om han är med på tåget, säkrast så….

Skrivbordsskivan behåller jag men erätter de klumpiga benställningarna med en Alex hurts och en benbock.

Och så är jag lite sugen på denna kontorsstolen, också från IKEA.

Idag blev det en dag med övertidsarbete, en långpromenad och ikväll blir det räkor framför brasan. Ooops måste plocka in lite ved…

Att mäta först
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram