Här kommer lite murriga bilder på årets julgran. I år klädde jag granen själv, Anders jobbar, Hanna tränade och Ola var hos frisören men jag tycker att det är kul att klä julgranen. Och det väcker så trevliga minnen med julpynt som vi fick av våra underbara grannar Barb och Gary i Bethel Park Pittsburgh. Första julen i Pittsburgh vara min och Anders första jul som vi inte firade hos våra föräldrar och vi hade inget julgranspynt what so ever. Men Barb kom över med stora lådor av julgranspynt till oss, hon gjorde alltid nya juldekorationer med sina barnbarn varje år i december. Jag såg att även på facebook att hon även i år pysslade hon med sina barnbarn på Corona behörigt avstånd. Och i julklapp fick vi också julgranspynt så det känns verkligen roligt att plocka upp allt pynt och minnas våra härliga år i Pittsburgh.
Jag valde årets gran som är väldigt tät och med många grenar där man kan hänga dekorationerna på, Anders vill ha smalare granar men i år fick jag bestämma, och jag blev nöjd..

Nu har jag gjort en ny sats med kneip, min svärmor Berits recept, som är gott att ha till julbordet. Imorgon skall jag förbereda en jansson, sillsallad, risgrynsgröten samt grilljera skinkan. Vi brukar inte äta något speciellt på lilla julafton men kanske vi kan smaka av skinkan och dricka lite god julöl till imorgon kväll fundera också på att göra en god grönkålssoppa med oststänger som jag läste om på Helena Lyths blogg.

Släden ovan är ett alster a la Barbara Jenkins som vi fick i julklapp vår andra jul i Pittsburg.
Mässingdekorationen nedan köpte jag från Skultuna mässingbruk för några år sedan.

Julgranen är pyntad
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram