Ibland sitter jag och scrollar runt på Airbnb för att hitta ställen man kan resa sig när världen öppnar upp igen efter pandemin.
Jag hittade ett ursnyggt fjällhus i Whitefish Montana, i södra delen av Klippiga bergen .
Inspirerad av skandinavisk design är The nooq en modern skid- in/walk out retreat i Klippiga Bergen
Nooq byggdes 2019 och de stora fönsterpartierna hjälper till att föra in det yttre vackra vintermiljön.
Med fönster från golv till tak, ett stort vardagsrum och kök är det det perfekta stället att fly staden för ett långsammare sätt att leva.

Ett exempel på de stora fönsterpartierna som blir som en stor vintrig tavla. Den hängande kaminen är ju bara så ursnygg.

Stilen är verkligen skandinavisk och inte så lik stilen i svenska fjällhusen där möblerna är tyngre och man ofta har träpanel på väggar och tak.
Här hittar ni huset om ni är intersserad av att hyra det.

Ett mysigt TV loft där de djupa sofforna inbjuder till härliga TV-kvällar.

Skidåkning har varit en del av Whitefish-området i mer än 50 år. År 1937 erhöll Whitefish Lake Ski Club ett särskilt tillstånd från US Forest Service som gjorde det möjligt för dem att bygga stugor och stigar i Hell Roaring Creek-regionen. Great Falls affärsmän Ed Schenck och George Prentice kände igen områdets potential och började efter andra världskriget ansträngningar för att utveckla en fullfjädrad skidort på berget med lokalbefolkningen som arbetade ideelt , förbereder backarna och till och med ger upp ledig tid för att hjälpa till genom en ny bergsväg. Den 14 december 1947 stod den nya T-Bar-hissen klar.
Staden skaffade en siren 1919 som de kallade “ding-dong-förordningen”, som fortsätter till denna dag. Denna siren brukade låta för brand- eller ambulansutryckning. Jag har alltid haft en förkärlek för skidåkning i USA. När vi bodde i Pittsburgh åkte vi till Hidden Valley i Appalacherna med barnen och åkte skidor, så mysig.

WhitefishLängta efter att få börja resa igen
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram