Nu börjar jag tagga för att piffa till sommarhuset. Inspireras av materialvalen, detaljerna och lösningarna som gör mina sommarhus till en riktig sommaroas. I mina sommarhus finns flera tips och idéer att hämta både från Gamstugan och Andershuset. Husen är traditionella svenska sommarhus med en släng av dansk stil.

Utsidan sätter tonen
Sommarhusets känsla sätts redan på utsidan. En vacker fasad, här i mörkbrunt med stora fönster och en härlig stor gräsmatta som ger en hint om den genomgående stilen i huset.

Inred mysiga platser för avloppling
Ett sommarhus ska bjuda in till avkoppling och ro under lediga dagar. Inred mysiga platser såväl inom- som utomhus. Vi älskar att sitta här på bryggdäck för en lässtund eller en kopp kaffe.

Sommarens grönska
Plocka in sommarkänslan genom att anamma sommarens grönska inuti huset. Mitt älskade sommarkök som går i ljusblått och vitt , färger som matchas snyggt med ljusblå trasmattor samt klöver och prästkragar i en höganäskruka på matbordet.

Satsa på trä
Ett hållbart materialval är allas nordiska favorit trä. Klä väggar i fin pärlspont, lägg på paneler eller satsa på andra detaljer i trä för att skapa stilen i sommarhuset.

Bädda i svala bomulslakan
Inred sovrummen med vackra, lätta textilier med fin struktur för att ge den somriga känslan till inredningen. Mjuk bomull är ett utmärkt val oavsett säsong, eftersom det är både svalt och skönt mot huden.

Glöm inte hängmattan
Vill du slappa i såväl sol som skugga och se molnen röra sig sakta över himlen en ledig sommardag? Se till att ha en hängmatta och gör plats för den i trädgården! Den här randiga hängmattan köpte jag för 20 år sedan när vi bodde i Pittsburgh USA. Den var dyr men det var den värd, den har hängt ute under 20 somrar och still going strong.

Ta vara på omgivningen
Ska du ibland jobba från sommarhuset? Eller kanske skriva en egen bok? Oberoende av vad du vill jobba med så är det en god idé att inreda med ett stort bord vid fönstret, istället för att placera det längre in i rummet. Då tar du till vara på ljuset och får njuta av omgivningarna genom fönstret, vilket gör det än trevligare att sitta och jobba .
Som att sitta här vid vårt egendesignade bord i Andersstugan med utsikt över fjärden, det är väl att ta vara på omgivningen till max.

Sommarens färgpallet.
Inred för sommar inomhus året om genom att välja säsongens allra vackraste färger till inredningen. Vita väggar och golv och ljusblåa detaljer som påminner om årets soligaste dagar även under den mörkaste tiden på året.

Just nu har ju vintern kommit tillbaka men jag hoppas att i början av April kan vi kanske sjösätta och komma ut till vår lilla oas. Och jag kommer att forsätta ha hemmakontor på Ön bästa stället att jobba på.

Följ mig
Inredningstips som ger härlig sommarkänsla till sommarhuset
Märkt på: