Nu var det länge sedan jag gjorde ett inlägg om att handla på auktion eller loppis. Under pandemin har det blivit populärt att handla på nätauktioner vilket har trissat upp priserna så nu var det längesedan jag ropade hem något för objekten blir ofta för dyra. Det senaste jag ropade hem var fina små krukor i Höganässtil samt uppläggningsfat i serien Ruska se här. Men även om jag inte ropar hem något så går jag alltid in och kikar på Auktionsbyrån Effecta på onsdagar när de lägger upp sina nya objekt för veckans auktion. Och den här veckan hittade jag mycket fint, titta här.

Carl Malmstens klassiker stolarna Lilla Åland från Stolab 1900-talets andra hälft . Dessa stolar skulle jag inte ha själv utan ropa hem dem till barnen.
Ett häftigt barskåp på hjul med smalspårig panel som är så populärt. 1900-talets andra hälft
Fåtölj Fladdermus, 1900-talets andra hälft. Också till Ola eller Hanna i deras framtida boende.
Karmfåtölj grålackerad, 1900-talets mitt. Den är skulle jag kunna para ihop med vår Visingsö Soffa ute i stugan och klä den i matchande blå-rutigt tyg.

Ja jag vet jag har redan en Carl Malsmsten soffa Visingsö, se här, men det var ett av mina bästa auktionsfynd. Dynorna är perfekta att klä om och soffan blir som ny. Dessutom är den skön att sitta i.
Spånkorg i rotting att förvara filter eller kuddar, visst är den vacker?
En underbar grön färg gjorde att jag föll för den här Rölakan mattan som jag skall ha i hallen. Den här kan jag tänka mig att bjuda högt på.
Eller varför inte en påskmatta i gult också den en rölakanmatta.

Vad är det med mig och tekannor, denna söta kanna är designad av Gösta Gräsh för Rörstrand.
Eller vad sägs om denna knallgula vas, den kan pigga upp vilket rum som helst. Vasen är gjord av PO Ström för Alsterfors Glasbruk.
Mer grönt i dessa fina dessertskålar från Arabia .     
Och jag som letar cocktailglas, de här är ju helt underbara gröna med guldkant så vackra.

Den här veckan skall jag få åtminstone coctailglasen, jag är beredd att gå upp till 600, tror ni det räcker?

Nätauktion
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram