Phu helt slut som människa efter att ha lagt ca 100 meter begränsningskabel till robotgräsklipparen som vi skall ha i sommarhuset. Äntligen fick jag med Anders på att skaffa en robotklippare, det är lite tråkigt att komma ut till de små husen och behöva klippa gräset det första man gör. Det som fick Anders att ändra sig var att jag sade att om man har en robotgräsklippare så kanske den skrämmer bort grävlingen, den gick hem skall jag säga. Men 100 meter kanske är 1/3 av all begränsingskabel vi behöver så jag får fortsätta nästa helg. Anders hjälpte till i går då vi började lägga ut kabeln men idag var han tvunget att jobba så jag fick göra jobbet själv. Efter hand kom jag på det mest effektiva sättet att lägga kabeln, först köra bort all gräs med trimmer, sedan skapa en skåra med spaden och sedan lägga ner kabeln i skåran och spika fast med plastmärlor var 80:e cm. Bra träning för kroppen och 15000 steg fick jag ihop idag så man får se det som kombinerad träning och arbete.

Så här ser det ut när kabeln är lagd, gräset kommer att växa över det på några dagar.

Tog en kort lunchrast här på bryggan och åt en ost-och skinksallad med mellon, mums väldigt gott. Det syns inte på den här bilden men det var mycket båtar ute på fjärden idag, så härligt med allt båtliv i Mälaren. Det är kul när det händer lite utanför stugknuten, att man kan ta båten till ett cafe eller restaurang i närområdet, paddla fina turer med kajaken, eller att man kan få besök av sina båtburna kompisar.

Vår kära ormbunke som växer här vid bryggdäck är lika fin som vanligt.

Och ordningen är återställd med den fina gula och blå vimpeln, nu blir grannarna glada….

30 m/h så fort går det när jag lägger ut begränsningskabel
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram