Igår började de blomma, mina fina Stockrosor. Det är kul att få vara här ute i sommarhuset när Stockrosorna slå ut,
min stockrosresa började för 5 år sedan då jag plockade frön från min grannes fina rosor, läs här.
Jag grävde upp och jordförbättrade landet utmed kortsidan på Gamstugan och mot den svarta söderväggen så är det rena växthusmiljön och Stockrosor, Malva, Rosor, Lavendel stortrivs där.

Stockrosor omges av en romantisk och gammaldags charm. Stora blommor förför i olika läckra färger och de resliga stjälkarna ger stockrosen en självklar pondus och lyskraft. För att försäkra dig om att alltid ha blommande stockrosor i trädgården är det regelbunden sådd som gäller.
Så här trivs stockros:
Plantera i soligt, varmt läge.
Välj en plats där vinden kan svepa förbi och hålla luften runt plantan torr.
Gräv en djup planteringsgrop som fylls med näringsrik, väldränerad jord.
Ge stockrosen stöd att växa mot.
Håll utkik efter svampangrepp tidig vår och plocka direkt bort angripna blad.

Stockros, Alcea rosea, ingår i stockrossläktet, Alcea, som i sin tur tillhör familjen malvaväxter, Malvaceae. Släktnamnet Alcea är en omskrivning av grekiskans althaia som betyder läka eller hela. Ursprungligen kommer stockrosen från Kina. I Sverige har den funnits sen 1400-talet.

Annars så fortsätter igångkörningen av vår klipprobot, gå sådär, två kabelbrott sedan igår.

Semesterlunken börjar infinna sig, jag har vänt på dygnet lite går och lägger mig sent och sover länge på morgonen, äter frukost länge och pysslar med fönsterputs, målning av trädgårdsmöbler. Jag har gått en lång PW på 8 km och nu sitter jag inne och skriver det här inlägget för det blåser väldigt mycket idag, hoppas att inte flytbryggan blåser bort, den kämpar på därute i 10 sekundmeter Nordan.

Vårat frukostbord i morse.

Nu blommar mina Stockrosor
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram