Åkte hem för att umgås med Ola och hjälpa honom att hämta hem sin “nya” bil. Vi åt middag på vår lokala pizzeria, en genuin Västeråspizzeria med alla tillbehör som lokala “stammisar”, husets vin för 47 kronor, och stans godaste pizza. Pulcinella ligger långt ifrån de mer coola krogarna i stan, pizzerian ligger inbäddad i ett mysigt område med lägenheter byggad på 60-talet och kallas Krumeluren. Jag får lite Västerås på 80-taletkänsla på Pulcinella, på ett bra sätt. Och i morse passade jag på att klippa gräset, ta ett fotbad med tillhörande insmörjning med fotkräm och plocka en bukett med luktärtor.

Igår var det rosens dag och våra rosor här hemma är riktigt fina i år också. Jag trodde de var stendöda i våras och klippte ned dem ganska hårt men de togs sig till min förvåning, men Anders trodde på dem hela tiden….

På mittendelen av vårt hus har vi lagt nytt papptak med nya beslag i koppar och en ny vindskiva. Jag brukar ju ha lite olika projekt under året och detta var ett av dem. Kopparbeslagen blänker så fint i solen men de mörknar snart p.g.a oxideringen och kommer passar bättre ihop med husets andra koppardetaljer. Det är så skönt med nytt tak, vi har velat lite fram och tillbaka jag och Anders om vi skulle passa på att tilläggsisolera taket men vi beslöt att bara lägga om det och så skall vi installera solpaneler på taket. Så nu kan jag känna mig trygg när det regnar mycket under hösten och veta att vi har ett nytt och bra tak, det gamla var nästan 30 år gamallt och papptak skall läggas om efter 15-20 år.

Nu är vi tillbaka på Ön och förbereder räkfrossa med grannarna, jag har gjort två rabarber/jordgubbs-pajer till dessert. Så skall jag ligga ned på soffan 20 minuter innan jag börjar duka.

Hemma i människobyn över en natt
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram