Jag har några grejor, gadgets på engelska, som jag inte kan vara utan.
Min mobil, en One Plus 8, OnePlus 8 Pro smartphone ger dig premiumkvalitet med sin 6.78 tum stora Fluid AMOLED-skärm, kraftfull Snapdragon 865-processor med 5G. Enheten stödjer snabb 30W trådlös laddning . Jag har obegränsad surf och använder den som hotspot då jag jobbar, bloggar eller castar filmer i sommarhuset där vi inte har bredband.

Men mest nöjd är jag med kameran på mobilen. Mobilen har 4 kraftfulla kamerasensorer med dubbel LED-blixt. Huvudsensorn har en upplösning på 48 Mpx och f/1,78 bländare, med optisk och elektronisk bildstabilisering (OIS,EIS) och autofokus.
Min laptop HP Pavilion 15 som jag använder för att skriva mina blogginlägg och redigera bilder.

Laptopen har Windows 10 och en stor skärm på 39,6 cm, jag har haft den i 2 år och är så nöjd med den.
Så mina fina hörlurar från Urbanears som jag alltid använder när jag tränar. Jag måste ha en bra podd när jag tränar annars blir det så tråkigt.
Hörlurarna är trådlösa med bluethoot, betteriet i lurarna håller länge, jag kanske laddar dem varannan månad.

Polar Ignite har jag alltid på mig för att övervaka sömn och träning. Jag vill gärna nå mina 10000 steg per dag och klockan hjälper mig med det.

Kameran och objektiven släpar jag med mig nästan överallt. Kameran en Cannon 600D som jag har 3 objektiv till ett Canon EF75-300MM F4-5.6 III zoomobjektiv, ett EF-S 18-55/3.5-5.6 IS II objektiv och ett fast 85 mm objektiv.
Zoomobjektivet är inte så ljuskänsligt så det används nästan uteslutande utomhus, 18-55 objektivet användes när man vill ta bilder när man behöver kunna zooma.
Det fasta 85 mm objektivet är väldigt ljuskänsligt och passar bra till porträttbilder, men det väger 1 kg så man får vara stark.

Och alla dessa gadgets med laddare släpar jag med mig överallt i min DAY väska.

Har jag bara med mig kameran med ett objektiv då åker det ner i väskan men skall jag ha med mig kamera plus 3 objektiv då använder jag kameraväskan.
Nu när jag pendlar mycket mellan sommarhuset och stan så är väskan alltid packad, enklare så.
På torsdag blir det ö-liv igen.

Mina gadgets
Märkt på:                    

2 reaktion på “Mina gadgets

 • 2021-07-25 kl. 22:29
  Permalänk

  Roligt att läsa! Jag har ett liknande innehåll fast i en rygga som pendlar färdigpackad mellan hemma och stugan.
  Systemkamera också Canon men 70 D med några objektiv, dator, fodral med diverse laddare /adapters, små lurar. Perfekt att kunna lyssna på något bra när man grejar ute eller promenerar själv tycker jag. Borde ta mer bilder med stora kameran. Det går i perioder. Men ofta blir det mobilen som åker fram.
  Allt gott!
  Annika

  • 2021-07-26 kl. 03:50
   Permalänk

   Ja det är smidigare att ta bilder med mobilen. Men det blir lite bättre bilder med kameran. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram