Jobbar ni fortfarande hemmifrån, nu snart mitten av september och jag har jobbat hemmifrån i snart 1,5 år, alltså ETT OCH ETT HALVT ÅR vem hade kunnat tro något sådant. Men snart skall vi slussas tillbaka till kontoret i början av oktober sägs det. Jag har ju haft två hemmakontor ett hemma istan och ett ute på ön. Kontoret här hemma updaterade jag i oktober förra året och fick till en riktigt trevligt hemmakontor om jag får säga det själv. Här är några tips om hur man kan skapa en snygg och trivsam arbetsplats, som i sin tur ger goda energier som gör att du orkar mer om dagarna och arbetet blir mer lustfyllt.

Saker som gör kontoret mer ombonat och trivsamt:
En grön krukväxt på skrivbordet eller i bokhyllan, såhär års är en kvist från trädgården eller en krukväxt som är bra för luftfuktigheten i rummet en bra början.
Dold förvaring för gem, tejprullar och annat plotter skapar en harmonisk och städad känsla.  Stress och oro minskar med 20% genom att undvika plotter och ha ett städat kontor.
Se till att sitta i kraftposition. Med stöd i ryggen av en vägg, med stöd på sidorna och med fri sikt ut över rummets fönster och dörrar. Detta är något vi har i oss sedan långt tillbaka när vi låg i grottorna och ville försvara oss mot björnar och andra hot.
Vet ni att ett vitt skrivbord gör oss mer effektiva och ett mörkare skrivbord skapar lugnare energier.
Se till att arbetsplatsen är städad och ordningsam, se till att städa varje dag efter jobbet. Att ha organiserade högar ger bättre överblick och du kommer igång lättare dagen efter.
Och det sista du gör innan du går “hem” skriv morgondagens ”att-göra-lista” så är du startklar till nästa morgon och den jobbigaste arbetsuppgiften skall stå först.

Att blanda kontorsmaterial med lite mer personliga foton och snygg förvaring som här rottingkorgar och snygga vita dokumentmapparna skapar ett obonat och personligt kontor.

Och glöm inte bort belysningen, jag har förutom allmänbelysning i form av takspottar också en klämspot från Granit.
Och min snygga och sköna kontorsstol kommer från IKEA, jag kan rekommendera stolen den är så skön.

+

Kommer vi att kunna lämna hemmakontoret snart
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram